Dramatično finale, Jelena bez titule!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.09.2016.
12:01
Izvor: Sportske.net

Naša teniserka Jelena Janković vodila je danas veoma uzbudlljivu borbu u finalu turnira u Gvangžuu, ali na kraju je ipak morala da se pomiri sa porazom.

Beta/AP Photo/Mark J. Terril
Beta/AP Photo/Mark J. Terril

Povezane vesti

Jelena Janković nije uspela da odbrani titulu na turniru u Gvangžuu, pošto je danas posle dvoipočasovne borbe sa Ukrajinkom Lesjom Tsurenko poražena rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:4.

Meč je loše počeo za Jelenu, s obzirom da je Ukrajinka odmah povela sa 3:0 u prvom setu. Jankovićeva se potom vratila u igru, smanjila na 4:3 i anulirala brejk prednosti, ali je onda usledila prava serija brejkova u finišu seta, Tsurenko je napravila jedan više i dobila ovaj set sa 6:4.

I srugi set je počeo na slčan način, Ukrajinka je povela sa 2:0, ali onda je Jelena zaigrala mnogo bolje, dobila četiri naredna gema i potom rutinski stigla do izjednačenja na 1:1 u setovima.

Treći set je bio i najdramatičniji. Igralo se gem za gem sve do sedmog po redu, kada je Tsurenko napravila brejk, ali onda je i Jelena uzvratila za 4:4.

Ipak, više od toga nije mogla danas, Tsurenko je u narednom gemu napravila novi brejk i potom osvojila još jedan na svoj servis za konačan trijumf u ovom meču.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke