Drama u finalu, Jelena bez titule u Indijan Velsu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.03.2015.
21:54
Izvor: Sportske.net

Jelena Janković bila je na set od osvajanja titule u Indijan Velsu, ali je Rumunka Simona Halep na kraju ipak trijumfovala posle preokreta!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Iskusna srpska teniserka Jelena Janković bila je veoma blizu trofeja u Indijan Velsu, ali je večeras u finalu propustila veliku priliku u duelu sa favorizovanom Simonom Halep.

Naša ''JJ'' je ceo turnir odigrala sjajno, i večeras je potvrdila da je potpuno zasluženo u finalu, ali joj je malo nedostajalo da odlične igre kruniše šampionskim peharom.

Na kraju, posle dva sata i 40 minuta dramatične borbe, brojnih preokreta, Halepova je slavila sa 2-1, po setovima 2-6, 7-5, 6-4.

Večerašnje finale počelo je razmenom brejkova, posle čega naša teniserka ulazi u svoj ritam, dobija čak pet gemova u nizu i prvi set rezultatom 6-2!

Sjajno je Jelena startovala i u drugom setu, vrlo brzo stekla brejk prednosti, povela sa 3-1, bila je tako blizu trijumfa, ali i tako daleko, što je Rumunka potvrdila u nastavku meča.

Uspela je Halepova najpre da vrati brejk, izjednačila na 3-3, a onda je usledila serija brejkova na obe strane. Drama je postajala sve veća, ali je, nažalost, jedan brejk više napravila Halep, i sa 7-5 izjednačila u setovima.

Ušlo se u set odluke, a kako se bližio kraj meča, drama je dostizala vrhunac. Jankovićeva je dva puta imala brejk prednosti, zatim je dospela na rub poraza, kada je Halep povela sa 5-3, ali je uspela da osvoji naredni gem na servis rivalke i smanji na 5-4.

Međutim, kao da više nije imala snage, Rumunka u narednom gemu pravi još jedan brejk, koji joj je doneo i pobedu i titulu u Indijan Velsu.

Ali, posle svega što je pokazala na ovom turniru, Jelena može da bude ponosna na sebe!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke