DK - Nerešeno u derbiju Južne Amerike

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.03.2015.
12:44
Izvor: Sportske.net

Južnoamerički derbi koji Argentina i Brazil igraju u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa za sada opravdava taj epitet pošto u drugi dan takmičenja obe reprezentacije imaju po jedan poen.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Lišeni pomoći svog najboljeg tenisera Huana Martina Del Potra Dejvis Kup reprezentacija Argentine ušla je u meč prvog kola Svetske grupe kao blagi favorit u odnosu na komšije iz Brazila.

Prvi takmičarski dan pokazao je da ćemo gledati veoma uzbudljiv okršaj dve južnoameričke reprezentacije pošto su obe selekcije osvojile po jedan poen.

Karlos Berlok i Žoao Souza na terenu su proveli pet sati a pobedu u teniskom maratonu slavio je Brazilac. Berlok je nakon gubitka prvog seta preokrenuo rezultat a potom izgubio četvrti set da bi na kraju Souza slavio 2:3 (4:6, 6:3, 7:5, 3:6, 2:6).

U drugom meču dana Leonardo Majer savladao je Tomasa Belučija sa 3:1 (6:4, 6:3, 1:6, 6:3), donevši tako izjednačenje Argentincima uoči današnjeg okršaja dublova.

Duel prve runde Svetske grupe Dejvis Kupa između Argentine i Brazila igra se u Buenos Airesu a domaćin je odlučio da komšije dočeka na šljaci.

U subotu će na teren dublovi koje čine Federiko Delbonis i Dijego Švarcman, odnosno Marselo Melo i Bruno Soareš.

Podsećamo da će se pobednik meča u prestonici Argentine u četvrtfinalu sastati sa boljim iz okršaja Srbija - Hrvatska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke