DK - Monfis pregazio Federera za 1:1!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.11.2014.
19:02
Izvor: Sportske.net

Francuski teniser Gale Monfis "pregazio" je Švajcarca Rodžera Federera u drugom finalnom susretu "Dejvis Kupa" čime je poravnao rezultat na 1:1.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Očekivalo se da će nakon trijumfa Stanislasa Vavrinke u duelu sa Žoom-Vilfredom Congom drugi teniser sveta obezbediti reprezentaciji Švajcarske vođstvo od 2:0 u finalu Dejvis Kupa, ali se pokazalo da Rodžer Federer zaista nije spreman za igranje na vrhunskom nivou.

Najbolji švajcarski teniser poražen je u drugom singl meču prvog dana finala Dejvis Kupa čime je rezultat vraćen u egal.

Gael Monfis "skinuo je skalp" Rodžeru Federeru nakon sat i 50 minuta igre. Devetnaesti teniser sveta slavio je rezultatom 3:0 (6:1, 6:4, 6:3) čime je rezultat u finalu poravnao na 1:1.

Evidentno je bilo da Rodžer Federer nije bio u stanju da odigra na najboljem nivou zbog povrede leđa koja ga je mučila prethodnih dana što je Monfis iskoristio na najbolji mogući način.

Ranije danas Stanislas Vavrinka savladao je Žoa-Vilfreda Congu sa 3:1 pa posle prvog dana finala Dejvis Kupa imamo nerešen rezultat - 1:1.

Sutra je na programu dubl meč a singlovi su ponovo na programu u nedelju kada bi Federer trebalo da odmeri snage sa Congom, a Vavrinka sa Monfisom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke