DK - Lajović doneo prvi poen Srbiji!

Autor: Janko Glavonjić
petak 12.09.2014.
13:47
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović nije imao puno problema protiv drugog reketa Indije, Jukija Bambrija, trenutno 153. tenisera sveta. Duci je slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 7:5.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Dušan Lajović je bio favorit u meču protiv Bambrija, i to je u potpunosti opravdao. Srpski teniser je čak mnogo lakše nego što se očekivalo, i vrlo dominantno, "odradio" svoj prvi zadatak ovog vikenda.

Naš teniser je nešto nervoznije ušao u meč od svog rivala, kako to i obično biva kada se gostuje u Dejvis kupu, i dozvolio je Bambriju da prvi napravi brejk i povede sa 2:1.

Ipak, odmah zatim, Lajović je uzvratio brejk bez izgubljenog poena. Do osmog gema se igralo bez brejk lopti, a tada je Lajović iskoristio prvu i poveo sa 5:3. Posle dosta borbe u gemu u kojem je servirao za set, i spašavanju tri set lopte posle vođstva od 40:00, Lajović je priveo prvi set kraju.

U drugom setu naš teniser je potpuno dominirao, Bambri nije znao šta ga je snašlo, a pored rezultata 6:2 dovoljno govori i podatak da je Indijac uspeo da osvoji svega tri poena na servis našeg tenisera u čitavom setu!

U trećem setu se očekivalo da Lajović nastavi u istom ritmu, ali naš teniser je malo popustio pritisak, a sa druge strane njegov protivnik je "pustio ruku", pošto, prirodno, više nije imao šta da izgubi, i uspeo je da dođe do brejka u četvrtom gemu i činilo se da će ovaj set otići na njegovu stranu.

Ipak, Lajović je uspeo da vrati brejk u sedmom gemu, zatim i spase dve brejk lopte u narednom gemu i izjednači rezultat. I naredni gem na servis Bambrija je sjajno počeo, poveo je sa 00:30, ali je Indijac zatim odlično odservirao i osvojio ga.

Lajović je zatim rutinski osvojio svoj naredni gem i ponovo pokušao da načini pritisak na Bambrijev servis.

Naš teniser je u tome i uspeo, stigao je do tri brejk lopte, Bambri je sa dva odlična poena uspeo da spasi prve dve, ali bila je treća sreća za Srbina, koji je fantastičnim riternom naterao Indijca na grešku i stigao do servisa za meč.

Lajović je sjajno krenuo, sa dva sigurna poena i poveo sa 30:00, činilo se da će lako privesti meč kraju, ali onda je sam sebi iskomplikovao situaciju. Servis mu je stao, dozvolio je Bambriju da napravi tri vezana poena i dođe do brejk lopte kojom je mogao da se potpuno vrati u set, ali srećom, Indijac je pogrešio.

Lajović je potom bio neprobojan za svog rivala sa osnovne linije i stigao do važne pobede za naš tim.

Sledeći na teren izlaze Devarman i Krajinović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke