Đoković: "Vremenski uslovi su danas bili u moju korist"

Autor: Beta Beta
četvrtak 02.06.2016.
19:42
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da su mu vremenski uslovi tokom današnjeg meča sa Berdihom išli na ruku i da očekuje neizvestan duel sa Austrijancem Timom.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je "prilično zadovoljan" svojom današnjom igrom protiv Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Rolan Garosa i dodao da zbog gustog rasporeda u ovom trenutku razmišlja samo o oporavku.

"Uslovi su danas bili manje-više isti kao i u prethodnom meču. Današnji protivnik je bio sličan prethodnom, ali Berdih, za razliku od Bautiste, igra sa više snage i brzine. Ipak, on mnogo više greši, tako da sam pokušavao da ga na neki način pomeram s jedne na drugu stranu i da mu ne dajem mogućnost da pronađe svoju komfornu zonu", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Đoković se danas plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu pobedio Berdiha sa 6:3, 7:5 i 6:3.

"Da sam mu dozvolio da pronađe komfornu zonu on bi imao vremena da se dobro namesti, a tada je najopasniji, jer ima jedan od najsnažnijih udaraca. Morao sam da mu poremetim taj ritam i da iskoristim vremenske uslove koji su meni išli u korist. Poprilično sam dobro igrao", rekao je srpski teniser.

Prvi nosilanc na turniru sastaće se u polufinalu sa Austrijancem Dominikom Timom. Srpski teniser je rekao da očekuje da taj meč bude odigran sutra.

"Sutra me očekuje duel s mladim teniserom, koji takođe igra s dosta snage i energije, ali za razliku od Berdiha ima malo više varijacija u igri. Ima bolji spin, bolji kik servis, jako dobro otvara teren. Prvi put je u polufinalu nekog Gren slema, šljaka mu je omiljena podloga, nema šta da izgubi i sigurno će biti silno motivisan, ali ja ću se potruditi i dati sve od sebe da se nađem u finalu", rekao je Đoković.

On je dodao da ga je druga nedelja Rolan Garosa više iscrpela psihički nego fizički, a takođe je rekao da od 22-godišnjeg Tima očekuje u narednim godinama češću borbu za trofeje. 

"On je probio barijeru i sada se prilagođava na tenis u samom svetskom vrhu. Blizu je ulaska u Top 10, gotovo da je tu. Ne znam da li mu je ovo polufinale to donelo. Ona zaslužuje da bude tu. Tim je kao najstariji predvodnik nove generacije u kojoj su još (Nik) Kirijos, (Borna) Ćorić, (Aleksandar) Zverev. Očekujem ga narednih godina u češćoj borbi za trofeje", rekao je Đoković.

Novinari su pitali Đokovića za koga će da navija na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj, koje počinje 10. juna.

"Pa, pošto Srbija ne učestvuje nemam ekipu za koju ću baš da navijam. Navijaću za dobar fudbal i za uživanje... Ali neću biti toliko strastven kao da moja država učestvuje", zaključio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 02.06.2016
20:48

Objasnio covjek na kraju...u svakom trenutku pokazuje da je ponosan sto je Srbin,i sto ga god vise mediji pritiscu,on vise ispoljava Srbstvo. Nole ponosni smo sto te imamo,idemo uz Boziju pomoc po taj RG...

avatar
Thursday, 02.06.2016
20:44

Posteno, ali i protiv Bautiste ti je isao na ruku onaj prekid igre. Trebao si barem da kazes da je Francuska favorit, em ne bi slagao, em bi pridobio simpatije:-D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 03.06.2016
09:21

Jeste, pogotovo zbog onih bolova u vratu

avatar
Friday, 03.06.2016
09:38

Da. Verovatno bi mnogo teze prosao da je nastavljen mec, samim tim bi bio mnogo umorniji za danasnji. Naravno, pod uslovom da bi uopste i mogao da nastavi mec, ne znam koliko je tacno to bilo ozbiljno Novaku...