Đoković: ''Volim Supermena, ali nisam kao on''

Autor: Beta Beta
petak 25.03.2016.
11:41
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da se ne oseća nepobedivim, bez obzira što je od početka sezone pretrpeo samo jedan poraz i dodao da je veoma dobro što se na ATP turu posle pauze zbog povrede vraća Švajcarac Rodžer Federer.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

"Ne osećam se kao Supermen, iako volim Supermena. Ne smatram se nepobedivim, iako su iza mene možda najboljih 15-20 meseci u mojoj karijeri i životu", rekao je Đoković za sajt ATP-a.

"Pokušavam da ovaj period karijere, kada igram najbolje, iskoristim u potpunosti, da ostanem zdrav i da osvojim što je moguće više velikih trofeja", dodao je on.

Srpski teniser je u poslednjih pet godina četiri puta trijumfovao na Masters turnir u Majamiju, gde danas kreće u odbranu titule protiv Britanca Kajla Edmunda.

"Indijan Vels i Majami su dva turnira koja traju četiri nedelje, a maksimalno se igra šest mečeva po turniru i to znači da imaš dovoljno vremena da se oporaviš izmedju mečeva i da se spremiš za naredni - raspored je jako dobar, nije sve gusto kao na ostalim turnirima iz Masters serije koji traju po nedelju dana", rekao je Djoković i dodao da mu je izuzetno prija da nastupa u Majamiju.

"Uvek je dobro vratiti se na teren na kojem sam imao toliko uspeha, pogotovo 2007. godine, kada sam ovde osvojio do tada za mene najveći trofej", dodao je Đoković.

Švajcarac Rodžer Federer će danas po prvi put nastupati na nekom turniru nakon operacije kolena, koju je zadobio dok je kupao decu.

"Jako je dobro za tenis što se Federer vraća na tur. On je veoma bitan za ovaj sport i njegov povratak nagoveštava da će ovaj turnir u Majamiju biti izuzetno težak", rekao je je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke