Đoković tvrdi: "Srpski tenis izumire"

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.02.2015.
16:25
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da podržava promene u nacionalnom Savezu jer taj sport u Srbiji "izumire" iako se beleže odlični rezultati na profesionalnom nivou.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Novak je poslao upozorenje javnosti i istakao da je njegov prevashodni interes da pomogne da tenis opstane.

"Koliko god to paradoksalno zvučalo, s obzirom na rezultate, srpski tenis po nekoj statistici izumire, sve je manje članova klubova. Moj interes je jedan jedini, a to je da se pomogne opstanak ovog sporta u Srbiji", rekao je Djoković novinarima u Beogradu.

Đoković je rekao da nema i ne želi nikakvu ulogu u Teniskom savezu Srbije, ali da su promene potrebne i da podržava Mirka Petrovića u borbi za predsednika te organizacije.

"Njegove namere su iskrene, pošten je čovek, sve je izgradio radom i znanjem i nadam se da će doprineti razvoju ovog sporta u Srbiji" dodao je Đoković.

Kako je naveo, tenis jeste skup sport i svi su svesni toga, ali postoje načini da se napravi novi sistem koji će biti samoodržavajući.

On je kazao da se najbolji srpski teniseri trude da koliko mogu učestvuju u razvoju sporta u zemlji.

"Sport daje nadu ljudima u Srbiji, oni ga prate, oslanjaju se na sportiste. Svesni smo te uloge i trudimo se da učestvujemo u razvoju srpskog tenisa koliko možemo", kazao je prvi teniser sveta.

Prema njegovim rečima, odlični rezultati od 2006. godine bi trebalo da se iskoriste kako bi se stvorili uslovi za mladje tenisere i razvoj tog sporta.

Đoković je ponovo nominovan za prestižnu nagradu Laureus, a kako je rekao, to mu prija, ali mu je najvažnije da nastavi da radi i ima prostor koji je imao prethodnih godina.

"Izuzetno sam ponosan na sve što sam postigao u prošloj godini. Bila je posebna u svakom aspektu mog života. 2011. je bila besprekorna, ali prošla je zaista posebna. Osećam se ispunjeno u svakom polju života. Laska mi nominacija", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta je na prvom gren slem turniru ove sezone u Australiji pobedio Britanca Endija Mareja, koji je potom izjavio da je Đoković simulirao povrede u finalu u Melburnu.

"Nemam želju da pričam loše u medijma o nekome koga toliko poznajem. Poštujem sve kolege, svako ima pravo da kaže ono što oseća. Bio veliki ulog i za mene i za njega, razumem tenziju, ali mislim da nema loše mišljenje. Razgovaraćemo kao prijatelji kada se budemo videli, još nismo", rekao je Đoković.

On je, takođe, rekao da je bespotrebno stvarati konflikt izmedju njega i nekadašnjeg tenisera a sada analitičara Matsa Vilandera, jer je Švedjanin u karijeri osvojio sedam grend slem titula i "zaslužuje da kaže svoje mišljenje".

"Imam korektan odnos sa njim", dodao je srpski teniser.

Đokovic je pauzu izmedju Otvorenog prvenstva Australije i turnira u Dubaiju iskoristio da boravi nekoliko dana u Srbiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djetinja
Thursday, 12.02.2015
21:56

Tenis izumire jer narod nema para, pa meni je komsija igrao tenis do svoje 14 godine i onda su mu rekli ako hoce u prvih 1000 mora da da negde oko 300000e, to je sport samo za bogate, ali kad bi se nasli pojedinci ili organizacije koje bi finansirali i sufinanrirali najtalentovanije e onda bi bilo vise klinaca... ne znam ali za mene je ne opravdano skup sport...