Đoković: "Težak meč, bio sam frustriran"

Autor: Beta Beta
sreda 02.07.2014.
18:42
Izvor: Beta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je nakon trijumfa nad Marinom Čilićem da je svojim greškama vratio Hrvata u meč i da se zbog toga osećao frustrirano.

Beta/AP Photo/Ben Curtis
Beta/AP Photo/Ben Curtis

Povezane vesti

Srpski teniser Niovak Đoković rekao je danas da je meč četvrtfinala Vimbldona protiv Marina Čilića bio težak, ali i da je on sam dozvolio Hrvatu da se vrati u meč.

"Bio je ovo težak duel u pet setova. Ušao sam u ovaj meč znajući da će Marin igrati agresivno. Imao sam nekoliko šansi da napravim brejk u drugom setu, nisam to iskoristio, odigrao sam dosta loše, grešio sam sa osnovne linije, nisam dobro servirao. On se vratio u meč, mentalno je bio u prednosti", rekao je Đoković posle meča.

Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Hrvata Marina Čilića sa 3:2. Srpski teniser je poveo sa 1:0 u setovima, Čilić je potom dobio naredna dva, da bi Đoković bio bolji u četvrtom i petom.

"On je podigao nivo igre, ali sam mu i ja dozvolio da se vrati u meč. Odigrao sam vrlo dobro u prvom setu, a onda je nekoliko gemova u drugom bilo izjednačeno, nisam iskoristio šanse koje sam imao... Dozvolio sam mu da uđe u teren, bio sam dosta pasivan u udarcima, on je iskoristio svoje prilike, a ja sam bio frustriran što sam mu dozvolio da se vrati u meč", kazao je Đoković.

"U poslednja dva seta sam osetio da ponovo imam kontrolu, počeo sam lepo da zamahujem, imao sam stabilnost u udarcima sa osnovne linije, servirao dobro, vraćao riterne. Uspeo sam da pronađem pravu brzinu kad je to bilo potrebno", dodao je drugi teniser sveta.

Đoković će u polufinalu Vimbldona igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je ranije danas savladao Britanca Endija Mareja sa 3:0.

"Velika pobeda za Dimitrova. On je u poslednjih šest meseci osvojio nekoliko turnira na različitim podlogama. To je igrač koga treba pobediti", kazao je Đoković.

Polufinalni duel između Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova zakazan je za petak. Biće to peti međusobni okršaj ove dvojice tenisera a Novak Đoković ima tri pobede na prethodna četiri susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke