Đoković: "Tenis mi nije sve u životu, prioritet je da sam srećan"

Autor: Beta Beta
petak 04.11.2016.
21:54
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Djoković rekao je da mu je u današnjem porazu na mastersu u Parizu protiv Marina Čilića nedostajao kontinuitet u igri, da mora da prihvati to što se dogodilo i da izvuče pouke.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu je u današnjem porazu na mastersu u Parizu protiv Marina Čilića nedostajao kontinuitet u igri, da mora da prihvati to što se dogodilo i da izvuče pouke.

"Nedostajao je kvalitet u tenisu, on je bio bolji i zasluženo je pobedio. Imao sam momente tokom kojih sam igrao dobro, ali bilo je mnogo oscilacija zbog nedostatka psihološke svežine u bitnim trenucima. To je posledoica poslednjih nekoliko godina vrhunskog nivoa koji me je ispunjvao i davao mi zadovoljstvo, ali koji me je iscrpeo. Mislim da sam imao dobre trenutke danas i juče, ali kontinuitet u igri nije tu, toga sam svestan". To je sve sastavni deo mog ivota i moje karijere, rekao je Đoković.

Đoković je u četvrtfinalu izgubio od Marina Čilića sa 4:6, 6:7 i neće odbraniti titulu na mastersu u Parizu. Srpski teniser je ugrozio prvo mesto na ATP listi, jer ako Endi Marej uđe u finale, postaće prvi teniser sveta.

"Svestan sam da kada sam u ovoj privilegovanoj poziciji na broju 1, da drugi igrači provode mnogo vremena da analiziraju moju igri i način kako da me pobede. To je nezahvalna pozicija sa te strane, pošto su svi dodatno motivisani. Ono što mi preostaje je da gledam napred, ono što se dogodilo moram da prihvatim i iz poraza da izvučem pouke", rekao je najbolji teniser na svetu. 

On je naveo da posle brojnih promena u privatnom životu nije osoba kakva je bila pre nekoliko godina.

"I dalje sam na turu, igram tenis, imam aspiracije koje su vezane za najviše visine našeg sporta, takmičenje na grend slemovima izaziva najveću motivaciju. Ima mnogo stvari koje bih voleo da postignem, ali svestan sam da to ne može da se ostvari ako nemam kvalitet u igri, kontinuitetu i psihološkoj svežini. Na tim stvarima trenutno radim, ako budem uspeo da uspostavim ravnotežu i organizujem sebe i svoj život, uveren sam da će stvari da idu bolje po rezultatima", rekao je Đoković.

"U ovoj situaciji sam sa razlogom, svestan sam da ne mogu stalno da pobeđujem, to je neka vrsta tranzicije u životu sportiste, gde imam priliku da se izdignem na viši nivo, da vidim šta budućnost za mene kao tenisera i čoveka znači. Sa 17, 18 godina sam imao drugačije aspiracije i vizije nego što imam sad i u skladu s tim moram sebi da se prilagodim", dodao je srpski teniser.

On je naveo da je tenis veliki deo njegovog života, ali da mu nije sve u životu.

"Prioriteti? Postoji razlika između životnih i teniskih. Tenis mi nije sve u životu, prioritet mi je da sam srećan, da imam mir, da sam ispunjen radošću, srećom i ljubavlju najbližih. Posle toga ide tenis, koji sačinjava veći deo mog života, nešto što me veseli i dokle god imam inspiraciju da igram tenis i dok pratim tok tura, biću tu gde jesam", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta naveo je da su Rodžer Federer i Rafael Nadal uticali na njega kao tenisera.

"Uticali su na oblikovanje kao tenisera, ali kao osobe nisu, jer sam svoj čovek. Napredovao sam iz mečeva sa njima, izvlačio pouke, zbog njih sam postao mentalno jak i sposoban da se takmičim na najvišem nivou dugi niz godina, jer su postavili visoke standarde. Oni su drugačiji ljudi, sa drugačijim vizijama života. Moram da se ogradim od toga jer imam svoju putanju", rekao je  Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 05.11.2016
10:08

Tako je majstore. Osvpio si sve bio si vlasnik sva 4 gs u isto vreme, dokazao da si najbolji. Ima jos dosta vazniji stvari u zivotu koji je prekratak

avatar
ViniciusJR
Saturday, 05.11.2016
01:06

Fan sam Nadala jos od njegovog prvog RG...i zbog toga nikad Nola podnosio nisam, cesto mi je onako, navijacki, bio antipatican. Ali je veliki, veliki, veliki covjek...ljudina u svakom smislu te rijeci. I mislim da zaista, ne samo Srbija, nego i sve ostale republike bivse drzave, treba da budu ponosne na njega. Najveci sportista na ovim prostorima svih vremena. I vjerujem da ce se vratito... Ali se onako, navijacki nadam da ce za par godina, Rafa biti prvi na vjecnoj listi sa 20gs (znam da su male sanse :d), a Nole drugi sa 19. ;)

avatar
Saturday, 05.11.2016
00:52

Ne znam za vas, ali ovo malo zabrinjava. Ovo nije onaj Nole koji je zario terenima, umesto trenera on ima gurua. Super je ovo sreca, sreca radost i sve, ali ako vec neces da igras tenis onda nek se povuce. Znam da to mogo oduzima i naporno je i da je i njemu verovatno vec pomalo dosta. Just Anan se povukla kad je mogla, moze i on, ali nek resi sta hoce, ovo je mucenje i za njeg ai za navijace.

avatar
Saturday, 05.11.2016
12:00

pa uradio je ono sto je zeleo, tj osvojio svoj cilj i sada ga bas vise briga za tenis..l.ipak ga treba razumeti da je porodica na prvom mestu pa sve ostalo...ima da se povuce sa terena uskoro.

avatar
Saturday, 05.11.2016
16:13

pa to sam i rekao. Ako nece da igra nek se povuce ko najbolji, a ako oce da igra nek igra. Umesot sto kaz ekako mu tenis nije najbitniji, a ovamo nigde ne izgleda kao da mu je zaista to glavna stvar. Deluje mi ko da je popustio i da sad hoce da zamaskira kao mu nije stalo umesotda kaze ne radim dovoljno, da bih bio prvi.

avatar
Red Wolf
Saturday, 05.11.2016
00:29

Ajde nole mala kriza mozes ti bolje. Ocekujem starog noleta vec na Aus Open-u. I nemoj da ti pada na pamet da bataljujes tenis ko onaj tvoj g(i)maz. Neko da mi kaze ako zna ukoliko nole izgubi sutra 1 mesto moze li da ga povrati vec na zavrsnom mastersu?

avatar
Salvatore
Saturday, 05.11.2016
00:54

Ja msm da Marej onda mora da izgubi dosta bodova a Novak mora da osvoji turnir i tako ce sacuvati bodove ali nece napredovati,to je moje misljenje

avatar
Lorenzo Insigne24
Friday, 04.11.2016
23:51

Svaka čast majstore to je glavni cilj života biti srecan i uživati sa svojom porodicom selam iz Bosne puno sreće Nole u nastavku karijere

avatar
liverpoolfc
Friday, 04.11.2016
23:08

Sve najbolje Nole. Uradio si za Srbiju vise nego iko drugi. Nadam se da ces opet biti onaj stari ali meni ovo zvuci malo zabrinjavajuce. Nije pre ovako govorio.

avatar
Samo Barsa
Friday, 04.11.2016
23:01

Nole idolu. Dal postoji sansa da opet vrati prvo mjesto u Londonu, ako osvoji?

avatar
Nicklas Bendtner
Friday, 04.11.2016
23:17
avatar
Samo Barsa
Saturday, 05.11.2016
10:41

Objasni, kako ne postoji??

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 05.11.2016
07:32

Sto ti znas postiji li ili ne postoji kako ne postoji kad pobjednik nosi 1500 poena idi gledaj boćanje

avatar
O\'Sullivan147
Saturday, 05.11.2016
00:05

Naravno,ako osvoji zavrsava godinu kao najbolji...