Đoković spreman - U petak protiv Nedovjesova

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.03.2016.
15:57
Izvor: Beta

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između reprezentacija Srbije i Kazahstana počeće duelom prvog igrača sveta Novaka Đokovića i Aleksandra Nedovjesova, odlučeno je žrebom u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Žrebom u Skupštini grada Beograda određni su parovi prvog takmičarskog dana u meču Srbije i Kazahstana koji se igra u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis Kupa.

"Poznajem sa sa njim još iz juniorskih dana. Nikada nismo igrali od tada, ali smo ista generacija. On je od skoro počeo da beleži zapaženije rezultate na turu. Gledao sam ga u nekoliko navrata, ali činjenica da nismo igrali tera me da budem oprezan, jer upravo takvi mečevi mogu da izazovu neočekivane stvari, određena iznenađenja", rekao je Đoković novinarima posle žreba.

"Najbitnije je dobro se spremiti, početi meč sa visokim intezitetom, a takođe iskoristiti pune tribine i podršku publike, koja u ovim mečevima može biti od presudnog značaja", dodao je on.

Duel Novaka Đokovića i Aleksandra Nedovjesova počeće od 14.00 časova u hali "Aleksandar Nikolić", a posle njih na teren će Viktor Troicki i Mihail Kukuškin.

"Igram protiv protivnika koga znam veoma dobro. Igrali smo više puta i znam šta da očekujem. Mislim da sam spreman za taj meč. Očekujem da će biti težak, ali daću sve od sebe. Kukškin može veoma dobro da igra u dvoranskim uslovima. Spreman sam i mislim da osećam dobro igru. Daću sve od sebe da pobedim u tom meču", rekao je Troicki.

U subotu od 15.00 časova na programu je dubl, a najavljeno je da će igrati Novak Đoković i Nenad Zimonjić protiv Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova.

Novinare je zanimalo da li je dubl meč protiv Kazahstana priprema za Zimonjića i Đokovića za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Značiće nam ovaj meč kao pripreme za Rio, ukoliko budemo igrali. Nismo imali prilike u Dohi i Dubaiju da odigramo zajedno kako je bilo planirano zbog sticaja okolnosti. Drago mi je da se sada fizički dobro osećamo, da nemamo problema s povredama. Biće mi zadovoljstvo da prvi put igram u 'Pioniru', gde sam pre 26 godina gledao svoj prvi profesnionalni meč i to između Jugoslavije i Danske. Nadam se da ću pružiti maksimum i doneti zajedno s Novakom bod Srbiji", kazao je Zimonjić.

U nedelju od 13.00 časova igraće se uzvratni mečevi u singlu. Selektori mogu jedan sat pre početka meča da zamene nominovane tenisere. Žreb je obavljen u Skupštini grada Beograda.

Pobednik duela Srbije i Kazahstana sredinom jula u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz meča Velike Britanije i Japana, a poraženi će igrati u baražu za opstanak u Svetskoj grupi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković organizovao je dolazak dece s Kosova na meč sa Kazahstanom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Ti ljudi mnogo pate i ovo je najmanje što možemo da uradimo za njih. Imaće jedinstvenu priliku da uživaju, a nije bilo potrebno mnogo napora u organizaciji da bi se to ostvarilo. Radujem se što ću ih sutra videti, nadam se da će se radovati. Mene takve stvari ispunjavaju", kazao je Djoković.

Novinari su Đokoviću postavili pitanje o planovima za Rolan Garos, ali on nije želeo da priča o tome, ali je odgovorio na pitanje da li Srbija može ponovo da osvoji Dejvis kup.

"Duga je godina. Već smo bili prvaci u ovom sastavu, samo nam Janko Tipsarević fali, jer je bitna karika. Nadam se da će nam se pridužiti i ojačati sastav. Prvo moramo Kazahstan da premostimo. Raspored nam ne ide na ruku. Nije lako, ali ako smo već uspeli u tome 2010. godine, a 2013. da igramo finale... U našoj ekipi postoji sklad, harmonija i prijateljstvo, to je nama vrsta podstreka, pored toga što igramo za našu državu. Nadam se da možemo do još jednog velikog rezultata u ovoj olimpijskoj godini", rekao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke