Đoković rutinirao Milera, sledeći je Raonić!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 26.01.2015.
14:01
Izvor: Sportske.net

Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je maksimalnim rezultatom Žila Milera, po setovima 6:4, 7:5, 7:5.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Žil Miler je pokazao da nije slučajno stigao do četvrtog kola i izbacio favorizovane tenisere na tom putu.

Luksemburžanin je koristio svaku priliku da napadne i izađe na mrežu, njegov tehnički odličan servis je pravio dosta problema Novaku i nebrojeno puta ga spašavao iz nezgodnih situacija.

U prvom setu je Miler bez problema držao svoj servis, do sedmog gema kada je ušao u probleme. Đoković je došao do dve vezane brejk lopte, iskoristio je drugu i potom iskusno držao taj brejk prednosti do kraja seta i osvojio ga rezultatom 6:4.

Drugi set je imao sličan tok kao i prvi, i u istom delu seta je Miler ušao u problem. U sedmom gemu se vodila velika borba, Đoković je došao do brejk lopte, ali je Miler spasio i produžio set.

Ipak, u 11. gemu Đoković je ponovo došao do brejk lopti, iskoristio je treću i u sledećem gemu odservirao za 7:5.

Očekivalo se da će srpski teniser u trećem setu lagano slomiti otpor Milera, ali je Luksemburžanin čak i podigao nivo igre, dok je Đoković napravio najveći broj grešaka u ovom delu meča, pa smo gledali jako neizvesnu borbu.

Đoković je prvi došao do brejk lopte u trećem gemu, ali je Miler dobrim servisima spasio gem. U šestom gemu je Miler došao do prve brejk lopte u meču, Đoković je dosta grešio, dozvolio je protivniku čak četiri brejk lopte, ali uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije.

Posle tog gema nastavila se neizvesnost, u svakom gemu su oba tenisera bila blizu šanse za brejk, ali je do njega došao Đoković, iskoristivši treću brejk loptu u 11. gemu.

Novak je bez izgubljenog poena dobio poslednji gem i tako prošao u četvrtfinale.

Srpski teniser će u narednom meču igrati protiv Miloša Raonića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Larion@
Monday, 26.01.2015
15:03

Nije,apsolutno nije bio danas raspolozen.Ko da ga je neko puskom terao da izadje na teren.Srecom pa nije Miler taj kalibar koji je u stanju dobiti Novaka kada je ovaj na nekih 50% svojih mogucnosti.Ne tako zanimljiv mec sa previse nervoze prisutne kod Novaka sa jedinom bitnom konstatacijom a to je pobeda Novaka!