Đoković predlaže promenu sistema takmičenja u Dejvis kupu i na OI

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.11.2016.
20:08
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da bi grupnu fazu takmičenja, kakva je na završnom ATP turniru u Londonu, trebalo uvesti na Olimpijske igre i u Dejvis kup.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Đoković je danas u dva seta pobedio Davida Gofana sa 6:1, 6:2, u trećem kolu grupne faze završnog turnira u Londonu, gde će pokušati da odbrani titulu i vrati se prvo mesto na ATP listi.

Srpski igrač je pohvalio sistem takmičenja u Londonu, gde igrači i ako izgube meč prvog kola, imaju šansu za plasman u polufinale.

"Mislim da je ovaj format uzbudljiv. Ovo je jedini turnir u godini sa ovakvim formatom. Volim ovakvu vrstu takmičenja", rekao je Đoković u Londonu.

Đoković je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru ovog leta izgubio u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

"Prema ovakvom formatu igrali bismo više mečeva. Ljudi vole da vide vrhunske tenisere najmanje u dva, tri meča na turniru. To podiže vrednost turnira", naveo je srpski teniser.

Đoković, koji je predsednik Unije profesionalnih tenisera, kritikovao i Dejvis kup, takmičenje koje se igra tokom cele godine, i rekao da bi trebalo olakšati situaciju teniserima iz vrha ATP liste.

"Jednom godišnje... Dve nedelje, takmičenje po grupama... Reprezentacije igraju na različitim lokacijama, a onda se okupe na drugom mestu i igraju nokaut fazu, četvrtfinale, polufinale, bilo šta. To nema smisla. Nisam jedini koji ovako misli. Mnogi igrači pričaju o formatu i rasporedu, posebno igrači iz vrha", rekao je drugi igrač sveta.

On je predložio da takmičenje u Dejvis kupu traje dva umesto tri dana i da se mečevi igraju na dva a ne na tri dobijena seta.

"Jedinu stvar koju žele da promene jeste da se finale igra na neutralnom terenu, sledeće godine ili za dve godine. Niko se ne slaže s tim pošto tada oduzimate igračima jedinu stvar koju vole u Dejvis kupu, da igraju pred domaćim navijačima. Ne znam kako će izgledati Dejvis kup u budućnosti, ali nešto radiklano mora da se promeni", rekao je Đoković. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Dokic
Thursday, 17.11.2016
22:27

Jao Guru sta si mu uradio. Vratite nam naseg Nola, najboljeg i najlepseg sportistu na svetu.