Đoković 'precrtao' i neugodnog Verdaska!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.01.2015.
11:31
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta i prvi nosilac na Australijan openu plasirao se u osminu finala prvog ovosezonskog Grend slema, pošto je u trećem kolu u tri seta eliminisao Fernanda Verdaska.

Beta/AP Photo/Lee Jin-man
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je danas u trećem kolu bio bolji od Španca Fernanda Verdaska.

Prvi nosilac na Australijan openu domogao se osmine finala pošto je u tri seta (7:6, 6:3, 6:4) savladao Verdaska u meču koji je trajao dva časa i 20 minuta.

To da će Verdasko biti tvrd orah za Novaka znalo se i pre današnjeg susreta u trećem kolu Australijan opena, ali je Španac veći otpor uspeo da pruži samo u prvom setu.

Da Novak nije strpljivom igrom gradio svaki poen i imao živaca da kroz taj-brejk prelomi prvi set pitanje je kako bi se odvijala dalja borba.

Ovako, Đoković je posle sat vremena igre stigao do prednosti u setovima pa je druga dva dobio zahvaljujući brejkovima koje je napravio u ranoj fazi igre. U drugom setu je već u drugom gemu oduzeo servis rivalu pa je potom spasao tri brejk lopte posle čega je rutinski priveo set kraju.

Neizvesnost u trećem setu trajala je do petog gema kada Đoković koristi drugu brejk loptu i tako praktično rešava pitanje pobednika.

Najbolji teniser sveta u narednom kolu igra protiv Luksembružanina Žila Milera koji je u trećem kolu iznenadio 19. nosioca Džona Iznera. Biće to prvi međusobni susret dvojice tenisera a ulog će biti mesto u četvrtfinalu Australijan opena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke