Đoković posle velike borbe u četvrtfinalu!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 09.10.2014.
14:54
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Šangaju, pošto je posle velike borbe savladao Mihaila Kukuškina iz Kazakhstana sa 2:1.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Posle sjajnog meča protiv Tima, koji je takođe igrao odlično i naterao Novaka da igra svoj najbolji tenis, stigao je Kukuškin koji je na ovom turniru igrao sjajno.

Kazakhstanac je na putu do trećeg kola savladao mnogo bolje plasirane tenisere, Tomija Robreda i Kevina Andersona, pa je i to bio poziv na oprez.

Ipak, sve je počelo kako se i očekivalo, borba na početku meča, brejk lopta za Kukuškina u trećem gemu koju je Đoković spasio i do kraja seta je Đoković čvrstom i sigurnom igrom dolazio sve bliže brejku, da bi ga i uzeo u najboljem mogućem trenutku i završio set sa 6:3.

Ipak, kada je bilo očekivano da Kukuškin padne i da drugi set bude samo formalnost, teniser iz Kazakhstana je zaigrao još bolje i hrabrije i odmah došao do brejka, koji je držao do gema kada je trebalo da odservira za set. Videlo se da je Novak bio rešen da vrati brejk i kasnije završi meč u dva seta, uspeo je u tome, ali je potom napravio veliku grešku.

Ponovo je odigrao pasivnije, Kukuškin je pustio ruku, nemajući šta da izgubi, i novim brejkom osvojio drugi set.

U trećem setu nastavljena je velika borba. Đoković je odmah došao do brejk lopti, ali se Kukuškin odbranio.

Novak je bio siguran na svom servisu i stigao je do brejk u petom gemu, a zatim i odservirao za 3:2. U narednom gemu Srbin je imao 3 vezane brejk lopte, činilo se da je Kukuškin gotov, ali je on uspeo da nađe neku novu snagu i ponovo se vrati, osvoji taj gem i čak dođe do 15:30 u narednom.

Ipak, Đoković je i tada, a i u poslednjem gemu kada je Kukuškin ponovo imao 15:30, odservirao sigurno, ne dozvolivši svom protivniku šansu za brejk u trećem setu.

Meč je završen sa 6:4 u trećem setu, a Đokovića u četvrtfinalu čeka David Ferer, koji je savladao Endija Mareja, takođe sa 2:1 u setovima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke