Đoković: "Poslali smo lepu sliku u svet"

Autor: Beta Beta
petak 06.03.2015.
23:59
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković pohvalio je kraljevačku publiku, koja je aplauzom pozdravila himnu Hrvatske, uoči duela dve reprezentacije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis Kupa.

teniskisavez.com
teniskisavez.com

Povezane vesti

Sjajnu atmosferu koju su Kraljevčani u petak priredili tokom prvog dana Dejvis Kup duela Srbije i Hrvatske pohvalio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"To se ne dešava često. Kraljevčani su se pokazali i poslali smo lepu sliku u svet, čime bi trebalo da budemo zadovoljni, čekali smo da izađemo na teren i kada smo čuli kako je hrvatska himna pozdraljena videli smo da je to za svako poštovanje", rekao je Đoković.

Srbija je povela protiv Hrvatske sa 2:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis Kupa posle Đokovićeve ubedljive pobede nad Matom Delićem sa 3:0 u setovima i trijumfa Viktora Troickog u maratonskom duelu sa Bornom Ćorićem.

"Bio sam svestan da sam favorit i da ljudi očekuju pobedu, a s obzirom na to da on nije imao šta da izgubi, kada sam zakoračio na teren bio sam oprezan, usredsređen od prvog trenutka i nisam se sučio ni sam jednom brejk loptom", kazao je Đoković.

On je kazao da je zadovljan načinom serviranja i vršenja pritiska na protivnika.

"Delić se dobro kreće za svoju visinu, pokazao je da ima brz i precizan sevris, kao i da je jedan od najperspektivnijih tenisera današnjice. Znamo se dosta dugo, četiri, pet godina smo prijatelji i zbog toga imamo korektno ponašanje na terenu", kazao je Đoković.

U subotu je na programu duel dublova koji bi Srbiji mogao da donese treću pobedu a samim tim i plasman u četvrtfinale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke