Đoković: "Popraviću servis već u narednom meču"

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.11.2015.
20:15
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da nije očekivao da će u jednom setu protiv Žila Simova izgubiti četiri gema na svoj servis i istakao da će se postarati da taj segment igre popravi već u narednom meču.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Đoković se ranije danas plasirao u četvrtfinale turnira Master serije u Parizu, pošto je pobedio Žila Simona iz Francuske u dva seta (6:3, 6:4).

"Servis danas nije išao ni meni ni njemu. Imao sam osećaj da mogu da vratim svaki servis koji je dolazio s njegove strane, što mi je dalo više samopouzdanja da mogu budem agresivniji u ritern gemovima. Nisam očekivao da mogu da izgubim četiri puta svoj servis u jednom setu, to je nešto što se nije često dešavalo u mojoj karijeri. Možda i nikad", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Parizu.

Srpski teniser je naveo da je svestan da nema servis kao najbolji serveri na svetu, ali je rekao da smatra da je i u tom segmentu igre dosta napredovao.

"Imam vrlo dobar procenat osvojenih servis gemova, tako da ovo definitivno malo zabrinjava. Ali, s druge strane, verujem da je dan bio takav. To je nedopustivo u kontinuitetu, postaraću se da to sutra već bude drugačije", rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je sa dva danas osvojena gema stigao do brojke od 26 uzastopno dobijenih setova, čime je oborio sopstveni rekord.

"Setove baš ne pratim, ali je interesantno. Svaka vrsta postavljanja novog rekorda je zadovoljstvo, privilegija i čast biti zapisan u istoriji sporta. To mi imponuje i obavezuje da nastavim dalje u tom stilu", naveo je Đoković.

Đoković ove godine nije izgubio niti jedan bod na turnirima, pa je novinare zanimalo da li je ikada pomislio: "Koliko sam ja jak".

"Prevazišao sam tu fazu nezrelosti. Ono što je sad najbitnije za mene je kontinuitet. Ne želim da se previše uzbuđejem oko pobeda. Isto tako ne želim da budem previše autodestruktivan i razočaran posle poraza. To je neki optimalni pristup za koji smatram da je ispravan", rekao je on.

"Ponosan sam na svoja dostignuća, ali ne u takvoj euforiji kao što je ranije bilo", dodao je Đoković.

Đoković će u narednoj rundi turnira u Parizu igrati protiv pobednika duela između Francuza Žo-Vilfreda Conge i Tomaša Berdiha iz Češke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke