Đoković ponovo ima trnovit put, derbi Srpkinja u prvom kolu!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 21.08.2014.
21:00
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković ponovo ima jako težak put do titule. Deluje da je Srbin ponovo dobio dosta teže rivale od Federera, ali ako se želi titula, svaki rival se mora pobediti. Na ženskom turniru gledaćemo srpski derbi u prvom kolu, pošto se sastaju Janković i Jov

Beta/AP Photo/Al Behrman
Beta/AP Photo/Al Behrman

Povezane vesti

Novak Đoković nije imao puno sreće na žrebu za poslednji Gren Slem u sezoni. Ako ništa drugo, Srbin će imati lakši zadatak na početku turnira. U prvom kolu sastaje sa Argentincem Švarcmanom, a zatim će igrati sa pobednikom meča Miler-Matje.

U trećoj rundi najverovatniji protiv Novaku je Giljermo Garsija Lopez, 28. nosilac, a onda počinje pakao. Džon Izner ili Filip Kolšrajber, koji su ili pobeđivali ili bar terali Novaka u pet setova u prošlosti na najvećim turnirima, svakako su teški potencijalni rivali za osminu finala.

Ako prođe tu prepreku, Novak će igrati najverovatnije protiv Conge ili Mareja, na te protivnike ne treba trošiti reči, zna se koliko mogu biti nezgodni.

U polufinalu Vavrinka ili Raonić, koji trenutno ne izgledaju baš sjajno su možda i lakši rivali nego Conga ili Marej, pa je Novaku bar tu žreb bio naklonjen.

Sa druge strane, Federer ima dosta lagan zadatak. Prvi meč igra protiv Marinka Matoševića, zatim se može sastati sa Špancem Ramosom ili atomskim serverom, Semom Grotom. Karlović kao mogući protivnik u trećem kolu gotovo nikada nije pravio probleme Federeru, a Bautista Agut ili Fonjini u četvrtoj rundi takođe nisu protivnici koji bi smeli da predstavljaju problem Švajcarcu.

Dimitrov ili Gaske u četvrtfinalu, Ferer ili Berdih u polufinalu, ali Berdih ima težak posao već u prvom kolu protiv Hjuita i pitanje je da li će možda i jedini, koji ovako na papiru deluje kao težak protivnik Federeru pre finala, stići do njega, tako da je ovo zaista žreb iz snova za Federera.

U ženskom delu žreba, pomenuli smo da Jelena Janković i Bojana Jovanovski imaju srpski derbi, dok će protivnica Ane Ivanović biti Alison Riske.

Ana do četvrtfinala nema težak posao - Delakva u trećem kolu i Peneta u četvrtom su najteže rivalke, ali zato u četvrtfinalu može ići na Serenu Vilijams.

Ni pobednica meča Janković-Jovanovski nema preterano težak žreb do četvrtfinala - Knap ili Pironkova u drugom kolu, Stivens je nositeljka u trećem, a Kerber u četvrtom, dok u četvrtfinalu čeka Agnješka Radvanska.

Šta mislite, kako će naši teniseri proći na US Openu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke