Đoković: "Odličan test u ranoj fazi turnira"

Autor: Beta Beta
sreda 20.01.2016.
16:44
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pohvalio je Francuza Kentina Alisa i priznao da mu je bilo jako važno da u ranoj fazi turnira testira svoju spremnost.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojom igrom u drugom kolu Australijan opena, ali je imao i reči hvale za svog današnjeg protivnika, Francuza Kentana Alisa.

"U prva dva seta je išlo sve kako sam želeo. On je pokušao da nađe svoj ritam, da se privikne na okolnost da igra na velikom turniru. Dobro se borio, sjajno je igrao u trećem setu, imao je brejk... Zaslužio je sve aplauze i pažnju medija", rekao je Đoković posle meča.

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je bio bolji od Alisa u tri seta, 6:1, 6:2, 7:6.

"Izuzetno je važno biti koncentrisan i držati ritam tokom celog meča, naročito kad se igra protiv mladog tenisera, koji nema šta da izgubi. Bila je to brza igra, dva-tri udarca, on nije želeo da ulazi u duge poene. Taktički je igrao veoma mudro, odlično je servirao u trećem setu. Trudio sam se da sačuvam smirenost i na kraju se to isplatilo", naveo je Đoković.

"Mislim da sam dobro odigrao. Bio je ovo odličan meč, naročito u trećem setu i ovo je odlično za mene da se testiram u ranoj fazi turnira, da igram taj-brejk. Igrao sam bolje nego u prvoj rundi", rekao je najbolji teniser sveta.

Najbolji teniser sveta će u trećem kolu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke