Đoković: "Ne žalim se na svoje današnje izdanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.09.2014.
14:15
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da može da bude zadovoljan svojim izdanjem na startu turnira u Pekingu na kojem se bori da zadrži lidersku poziciju na ATP rang listi.

Beta/AP Photo/Julio Cortez
Beta/AP Photo/Julio Cortez

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser pobedom je otvorio učešće na turniru u Pekingu na kojem brani 500 ATP bodova osvojenih prošle godine.

Đoković je u prvom kolu savladao Španca Giljerma Garsiju Lopeza sa 2:0 (6:2, 6:1) čime je vezao dvadesetu uzastopnu pobedu u Pekingu.

"Borim se za prvo mesto na svetu. Naravno, svaki turnir je veoma važan i to je već velika motivacija. Volim da se takmičim, da budem na terenu i budem deo sjajnih turnira kakav je ovaj u Pekingu. Kinezi čine da se osećam dobrodošlim, kao kod kuće. To je odlično za moju motivaciju" rekao je Đoković.

Novak se trenutno nalazi na liderskoj poziciji ATP rang liste sa 12.150 bodova a Rafael Nadal ga prati sa 8.665. Opasnost preti i od Rodžera Federera koji ima 8.170 bodova.

Što se današnjeg duela sa Špancem tiče, Đoković je izrazio zadovoljstvo onim što je prikazao na terenu.

"Nisam potcenio svog protivnika od starta. Želeo sam da zakoračim na teren i diktiram igru i razmene udaraca. Mislim da sam bio dobar. Obojica smo sporo ušli u meč, izgubili smo dosta servisa. Bilo mi je potrebno neko vreme da uđem u ritam i da se prilagodim uslovima. Generalno, ne mogu da se žalim na svoje izdanje" zaključio je Đoković.

U osmini finala turnira u Pekingu Novak će se sastati sa Vasekom Pospišilom, Kanađaninom sa kojim je igrao u 2013. godini u duelu Srbije i Kanade u Dejvis Kupu kada ga je savladao rezultatom 3:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke