Đoković: "Jednostavno, bio je hrabriji"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.09.2016.
10:33
Izvor: Sportske.net, Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Stanislas Vavrinka bio hrabriji u finalu US Opena i da je zasluženo stigao do trofeja. Nole je progovorio i o povredama koje su ga mučile pre početak turnira i tokom finalnog okršaja.

Beta/AP Photo/Julio Cortez
Beta/AP Photo/Julio Cortez

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je posle poraza od Stana Vavrinke u finalu Otvorenog prvenstva SAD da je njegov rival zasluženo slavio i istakao da povrede nisu uzrok njegovog poraza.

"Stan u finalima poboljša svoju igru. Voli da nastupa u velikim mečevima i uvek se pojavi sa svojim najboljim tenisom. Jak je iz oba ugla, ima dobar slajs i fantastični jednoručni bekhend, odličan servis, sjajno se kreće. Vrlo je kompletan igrač. Ponekad kad se oseća kako treba ne promašuje mnogo i pravi mnogo direktnih poena, tako da je teško igrati protiv njega. To se danas desilo", rekao je Đoković.

Švajcarac je rano jutros pobedio Novaka Đokovića u finalu US Opena sa 3:1 (6:7 (1-7), 6:4, 7:5, 6:3).

"Jednostavno, večeras je bio hrabriji. Ja nisam koristio svoje šanse, iako sam ih imao mnogo. Bio sam užasan u korišćenju brejk poena. Prosto užasno s moje strane. U ovakvim mečevima morate da koristite svoje šanse, inače ih protivnik prosto uzme. I to je uradio. Zato sam rekao da je bio hrabriji, jer je igrao agresivnije, dok sam ja nekako čekao da se stvari dese. I to je to", objasnio je srpski teniser.

Novinari su pitali srpskog reprezentativca da li u tenisu sada postoji "velika petorka".

"Stan svakako zaslužuje da bude tu. Osvojio je tri Grend slema i sva tri različita, kao i olimpijsku medalju. Tu je već mnogo godina, a najbolje igra u velikim mečevima. Definitivno zaslužuje da bude pominjan među najboljim igračima", rekao je Đoković.

Novaku Đokoviću je u četvrtom setu pružena medicinska pomoć, a novinarima je objasnio u čemu je bio problem.

"Otpali su mi nokti na nogama i prsti su mi krvarili. Bilo je baš bolno da se krećem, ali sam pokušao", rekao je on.

Đoković je, međutim, razjasnio da ta povreda nije razlog što je na terenu rekao da je razmišljao da li da dođe na US Open.

"Nisu u pitanju bili prsti na nogama, to se danas desilo. Bila je u pitanju jedna druga povreda, vrlo ozbiljna u tom trenutku. Stvarno nisam znao da li ću doći, da budem iskren. Odlučio sam osam-devet dana pre početka da samo probam. To što sam igrao u finalu je čudesno", rekao je on.

Pojedini izveštači su insistirali na pitanjima o zdravstvenom stanju, ali je Đoković u jednom trenutku prestao da odgovara na njih.  

"Nisam imao grčeve i ne mislim da je potrebno da sada pričam o tome. On je pobedio, zaslužio je ovaj trofej i to je to. Neću više da pričam o tome da neko ne pomisli da tražim izgovore, jer to jednostavno nije potrebno", rekao je Đoković.

Teniser se u jednom trenutku meča iznervirao i novinarima priznao da su njegovi nervi rešili meč.

"Iznervirao sam se u važnim trenucima, a on je bio miran. Mislim da je to odlučilo meč. Pretpostavljam da se to ponekad dešava, čak i kada imate iskustva i znate šta da radite. Taj trenutak i važnost meča su, pretpostavljam, bili previše za mene u pojedinim trenucima meča. Ako izgubite pribranost, meč može da vam pomogne", kazao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 12.09.2016
16:43

a zasto ti nisi bio hrabriji?

avatar
Monday, 12.09.2016
14:38

Njegova odlicna igra, manjak hrabrosti kod tebe, tvoje ocajno koriscenje brejk-lopti, a njegovo odlicno, tvoj veoma slab servis. Kako da ne izgubis?

avatar
Lord Bobinjo Rulz!!!
Monday, 12.09.2016
11:04

Naravno kada covek rizikuje,ne moze se vise pobedjivati pomocu tudjih gresaka moras preuzeti inicijativu nije on Marej pa da se pola sata prebacujete preko mrezice,covek melje...

avatar
mrancic
Monday, 12.09.2016
10:50

Bravo Nole!Očekivao sam da daš takav odgovor.A sad se odmori,zaleči i biće bolje

avatar
Monday, 12.09.2016
10:37

Otpali nokti, jbt...