Đoković jači u gladijatorskoj areni, peta titula u Melburnu!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 01.02.2015.
13:22
Izvor: Sportske.net

Činilo se da je srpski teniser 'u konopcima', ali se izdigao kao feniks i savladao upornog Škota sa 3:1. Đoković je tako osvojio svoju petu titulu u Melburnu, a Marej izgubio svoje četvrto finale.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Počelo je žestoko, oba tenisera su prikazala vrhunski tenis na početku meča. Pucalo se iz svih oružja i činilo se da ćemo gledati spektakularan meč.

Marej je prvi došao do brejk lopti, Đoković se izvukao, ali je onda Srbin uzvratio i "blickrigom" uzeo brejk i poveo sa 4:2.

Od tog trenutka oba tenisera kao da su 'pregorela', naročito je Đoković pao u igri, činilo se da fizički ne može da izdrži taj ritam, pa smo videli tri brejka uzastopno.

Na kraju seta su teniseri zadržali svoje servise, Đoković je bio prisebniji u tajbrejku i osvojio ga sa 7:5.

Drugi set se nastavio na prvi, čak 4 brejka, momentum je šetao sa jednog na drugog jako brzo, igrali su se iscrpljujući poeni, jako duge razmene, i servis praktično nije bio prednost, u gotovo svakom gemu se server mučio da osvoji gem.

Ponovo se ušlo u tajbrejk, ali jasno se videlo da se Đoković sve teže kreće i nije izdržao pritisak Mareja, koji je dobio ovaj deo igre sa 7:4.

Na početku trećeg seta srpski teniser je imao velikih problema, kakve odavno nismo videli. Činilo se da Novak ima grčeve, jedva je hodao, Marej je ekspresno došao do 2:0 i zaista je delovalo da će jako brzo rešiti meč u svoju korist.

Škot je izgledao spremnije, svežije, Đoković prosto nije uspevao da se namesti na udarac i suprotstavi svom protivniku, ali je uspeo da ostane na nogama.

Novak je pokušao da se opusti, da brže reši poene, ali treba reći da je i Marej počeo da igra slabije, napravio je veliki broj neiznuđenih grešaka, i tako pomogao našem teniseru da se vrati.

Na 0:2 u trećem setu verovatno bi gotovo svi, gledajući u kakvom su stanju jedan i drugi, prognozirali brzu pobedu Mareja, ali Đoković se nije dao.

Kao pravi feniks je ustao iz pepela, odnekud izvukao snagu i svoju najbolju igru, i od narednih 13 gemova osvojio čak 12!

Kada je Đoković počeo da preuzima inicijativu, Marej je po ko zna koji put pokazao svoju krhku psihu, i još jednom se videlo da nije šampion u rangu Đokovića, Nadala i Federera.

Škot se u poslednjem setu potpuno 'raspao', Novak je ekspresno završio set sa nulom, i tako na spektakularan način osvojio još jednu titulu.

Bravo, Nole!!!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke