Đoković grešio, ali uživao

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.08.2014.
11:09
Izvor: Beta

Srpski teniser izjavio je danas da tokom meča s Francuzom Gaelom Monfisom, u drugom kolu Rodžers kupa u Torontu, mnogo grešio, ali da je uživao u izjednačenom duelu i da se raduje predstojećim mečevima.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette
Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette

Povezane vesti

Srpski teniser ističe da mora da bude pažljiviji i obazriviji.

"Moram da budem obazriviji, da više radim i od prvog do poslednjeg trenutka održim koncentraciju. Mnogo sam grešio, dozvoljavao protivniku da se vrati u meč. Četiri meseca nisam igrao na tvrdoj podlozi, moja igra i dalje nije na nivou na kakvom bih želeo", rekao je Đoković novinarima posle meča.

"Od sebe tražim najviše, svi od mene očekuju da doguram daleko. Idem meč po meč, moram biti realan, svi igraju tenis i u sportu je sve moguće. Pokušavao je da me izbaci iz ritma, servirao je dobro, jako i precizno, teško je igrati protiv takvih protivnika", dodao je prvi teniser sveta.

Đoković se sinoć plasirao u osminu finala Rodžers kupa pošto je pobedio Monfisa sa 6:2, 6:7 i 7:6, posle dva sata i 43 minuta igre.

"Igrao sam prilično dobro set i po, a onda mi je pao procenat prvog servisa i dozvolio sam mu da se vrati u meč. Počeo je bolje da igra, efikasnije. Od polovine drugog seta pa sve do poslednjeg poena meč je bio prilično izjednačen. Mogao je i Monfis da pobedi"
, rekao je on.

"Na neki način je bilo zabavno, uživao sam. Pokušao sam da izvučem pozitivne stvari iz činjenice da sam više od dva i po sata ostao na terenu, a od finala u Majamiju nisam odigrao zvanični meč na tvrdoj podlozi. To mi je pomoglo, jer sam više igrao, osetio teren i uslove. Nisam umoran, ni iscrpljen, četiri nedelje nisam igrao na turniru. Radujem se takmičenjima", dodao je Đoković.

Srpski teniser istakao je da je za turnire na tvrdoj podlozi važna dobra pripremljenost, zbog eventualnih povreda zglobova. On je dodao da se tokom meča mučio s bekhendom.

"Uslovi nisu bili laki, ali isto je za obojicu. To nije izgovor. 'Izgubio' sam kretanje, posebno u drugom delu meča, ali on je zaista igrao dobro, raznovrsno. Moraću da popravim bekend sa osnovne linije i kretanje", rekao je Djoković.

On je rekao i da je zadovoljan atmosferom na tribinama, za šta je delom zaslužan i Monfis.

Rogers Cup Tennis

"Gael je Gael, on voli da skače, da se kliza, veoma je nepredvidiv. Ne znate šta će sledeće uraditi, zbog toga je zanimljiv. On je jedini teniser zbog koga bih platio kartu da gledam meč. Zabavno je gledati ga, ali nije zabavno igrati protiv njega", rekao je Đoković.

Đoković će večeras u osmini finala igrati protiv Francuza Žoa Vilfreda Conge, 15. tenisera sveta.

To će biti njihov 19. duel, a srpski teniser do sada je ostvario 13 pobeda, od koji devet uzastopno. Ove godine igrali su dva puta, na Rolan Garosu i Vimbldonu, a Đoković je pobedjivao u tri seta.

"Conga nije toliko nepredvidiv, ali je igrač koji se oslanja na jak servis i jake udarce iz forhenda. Pobedjivao me je, kao i igrače iz samog vrha na velikim turnirima, zna kako se igra na centralnom terenu. Siguran sam da će biti agresivan, daće sve od sebe", rekao je on.

"Nedavno smo igrali na Vimbldonu, bila su to teška tri seta. Na neki način znam šta da očekujem, imam dobar skor protiv njega i s mojim timom ću pokušati dobro da se pripremim za taj duel", dodao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke