Đoković: "Bilo mi je potrebno da me rival izazove"

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.11.2016.
21:26
Izvor: Beta

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu današnja pobeda protiv Grigora Dimitrova podiže samopouzdanje i dodao da je zadovoljan igrom, iako je, kako je ocenio, mogao da igra na višem nivou u osmini finala Masters turnira u Parizu.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Parizu, pošto je danas posle preokreta u osmini finala pobedio Bugarina Grigora Dimitrova u tri seta, 4:6, 6:2 i 6:3.

"Ovo mi je bilo potrebno, više psihički nego bilo šta drugo. Bilo mi je potrebno da me rival na terenu izazove na svaki način. On je igrač s puno varijacija, agresivan je, ima dobar servis, igra dobro... Taktički je imao dobru zamisao i ovo je bila borba do poslednjeg poena. Drago mi je zbog ovakvog meča i fizički i mentalno, protivnik mi nije prepustio meč, već se borio i to uliva samopouzdanje za nastavak turnira", rekao je Đoković novinarima posle meča.

On će se sutra u četvrtfinalu sastati s Hrvatom Marinom Čilićem koji je u dva seta, 6:3, 7:6 (9) pobedio Davida Gofana.

"Zadovoljan sam igrom, iako je bilo još trenutaka tokom meča gde sam mogao da igram na višem nivou, svestan sam toga. Ipak, s druge strane uzimajući u obzir formu u poslednje vreme, koja nije bila toliko konzistentna kao u prvih šest meseci, očekivao sam da imam oscilacije, jer nisam imao toliko mečeva od Ju-es opena", rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo da li bi bilo bolje da su s njim na turniru treneri Marijan Vajda i Boris Beker, ali je Đoković rekao da ne želi da priča i dodao da je "ovo trenutno najbolji mogući tim".

"Kako napredujem na turniru, tako je kvalitet sve viši i svaki meč je sve bitniji. Sutra igram prtoiv Čilića - top 10 igrača, koji je u izvrsnoj formi. Nekako je prirodno očekivati da se forma uzdiže kako odmiče ovaj turnir, nije prvi put da prolazim kroz ovo", rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke