Dejvis Kup - Srbija bez borbe u polufinalu?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.03.2015.
21:04
Izvor: Sportske.net

Manje od nedelju dana nakon što se reprezentacija Srbije izborila za mesto u četvrtfinalu Dejvis Kupa, iz teniskih krugova stiže informacija da bi naredni rival našeg nacionalnog tima mogao da bude eliminisan za "zelenim stolom".

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Muška teniska reprezentacija Srbije krenula je prethodnog vikenda ka ostvarenju zacrtanog cilja ubedljivim trijumfom nad Hrvatskom (5:0) u prvom kolu Svetske grupe Dejvis Kupa.

Zapadni susedi nisu bili preveliki zalogaj pošto su nastupili u oslabljenom sastavu ali će Srbiju već u četvrtfinalu sačekati znatno neugodniji rival koji će uz to imati i prednost domaćeg terena.

Argentina će sredinom jula ugostiti Srbiju u Buenos Ajresu ukoliko u međuvremenu "Gaučosi" ne plate ceh za grehe koje su navijači skrivili tokom južnoameričkog derbija sa selekcijom Brazila.

Sudeći prema informacijama koje stižu iz dobro obaveštenih izvora bliskim ITF-u, Argentini preti izbacivanje iz Dejvis Kupa zbog rasističkih ispada navijača te zemlje tokom meča prvog kola sa Brazilom.

Međunarodna teniska federacija (ITF) sačekaće konačan izveštaj povodom svega što se događalo u Buenos Ajresu, nakon čega će odlučiti o kazni.

Bude li procenjeno da su brazilski teniseri trpeli uvrede na rasnoj osnovi TS Argentine sigurno sleduje novčana kazna ali i moguća suspenzija u trajanju od 6 meseci čime bi Srbija obezbedila plasman u polufinale Dejvis Kupa bez borbe.

Podsećamo da je Argentina do mesta u četvrtfinalu stigla nakon dramatičnih mečeva sa Brazilom a ukoliko ne bude drakonski kažnjena četvrtfinale sa Srbijom biće odigrano u periodu od 17. do 19. jula tekuće godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
I am back
Saturday, 14.03.2015
01:44

da smo mi u pitanju ovo bi se i desilo i to maxsimalnom kaznom,ali u pitanju je argentina!