Dejvis Kup - Hrvati bez Ćorića, finale otvaraju Čilić i Delbonis

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.11.2016.
12:28
Izvor: Sportske.net

Muška teniska reprezentacija Hrvatske ulazi u finale Dejvis Kupa oslabljena neigranjem mladog Borne Ćorića, potrđeno je u četvrtak.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Dan uoči početka borbe za "Salataru" iz tabora hrvatske reprezentacije stigle su nepovoljne vesti, pošto je potvrđeno da Borna Ćorić nije spreman za duele sa Argentinom.

Talentovani hrvatski teniser propustiće spektakl u zagrebačkoj "Areni", a njega će zameniti Franko Škugor koji trenutno zauzima 108. mesto na ATP rang listi.

Hrvatska će tako nastupiti u sastavu Marin Čilić, Ivo Karlović, Franko Škugor i Ivan Dodig, dok će Argentina igrati u sastavu Huan Martin Del Potro, Federiko Delbonis, Gvido Pelja i Leonardo Majer.

Argentina i Hrvatska do sada su se tri puta sastajale u Dejvis Kupu, a južnoamerička selekcija ima stoprocentan učinak.

Mečevi finala Dejvis Kupa igraju se od petka do nedelje u Zagrebu, a borbu za "Salataru" otvara duel Marina Čilića i Federika Delbonisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Krešimir K Lora
Thursday, 24.11.2016
14:09

parovi ce odlucit,a Čilić i Dodik ove godine zajedno igraju vrhusnki u paru pa se nadam pobjedi..uh kakav bi bio uspjeh opet osvojiti salataru.sretno

avatar
nenadnenad1234
Friday, 25.11.2016
01:39

Burazeru salataru osvaja ona reprezentacija koja te sezone odigra kompletno otpocetka do kraja: Hrvatska ove godine/ili Argentina, Velika Britanija prosle godine, Svajcerska pre dve godine, Ceska onda sa Berdihom i Stepanekom, mi kad su nam Djokovic, Troicki, Tipsarevic otpocetka do kraja igrali zajedno. Iskreno vise to i nije tolko veliki uspeh da ostvaris.

avatar
Krešimir K Lora
Friday, 25.11.2016
14:27

ne razumijem, ali niti malo sta hoces reci..sad hoces reci sto neki sastavi nisu bili kompletni da nije bitno osvojit? Jer večina drugih pa i Britanija je bila kompletna,a ni mi nismo bili kompletni pa smo dosli do ovdje..Ili hoces reci ako si kompletan osvajas Davis Cup ne kuzim ? sam ces skuzit da nema nikakvog smisla, a Davis cup koji igra 140 repki iz cijelog svijeta je OGROMNA stvar osvojit,pa sjećam se Vas slavili ste i imali doceke i to zasluzeno tako da..U povijesti ce pisati da smo dva puta osvojili Davis Cup (ako osvojimo) ,a nece pisati tko je bio kompletan,a tko ne..