Da li ste spremni - Udariće Nole na Federera! (14:00h)

Autor: Darko Mitrović
subota 11.10.2014.
10:27
Izvor: Sportske.net

Finale pre finala danas na turniru u Šangaju - sudar velikana, njihov 36. međusobni duel, a prvi posle onog ''trilera'' na Vimbldonu, kada je naš Novak savladao fantastičnog Švajcarca.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Ljubitelji tenisa širom sveta danas će moći da uživaju u pravoj poslastici - duelu teniskih giganata, Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Oni će ''ukrstiti koplja'' 36. put u njihovim karijerama, i to u polufinalu turnira u Šangaju, a naš Novak će imati sjajnu priliku da se konačno izjednači po broju pobeda sa Švajcarcem, s obzirom da Federer za sada vodi sa 18:17.

Podsetimo, njihov prethodni duel videli smo letos u finalu Vimbldona, kada je Đoković trijumfovao posle mnogo uzbuđenja, preokreta, drame, sa 3-2 u setovima (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4).

Ali, ono što nas sve ohrabruje uoči današnjeg njihovog duela, jeste činjenica da je Novak u sjajnoj formi u poslednje dve nedelje, najpre je superiorno došao do titule u Pekingu, a u istom stilu nastavlja i u Šangaju.

Juče je u četvrtfinalu ''počistio'' sa terena Španca Davida Ferera, pa postoje svi uslovi da i danas vidimo ono najbolje od Novaka Đokovića, koji i na ovom turniru brani titulu.

Što se tiče Federera, on je imao dosta problema na startu ovog turnira, jedva je dobio Argentinca Majera u drugom kolu, ali je zatim značajno podigao nivo igre i lako i ubedljivo savladao Španca Bautistu i Francuza Benetoa.

Meč između Đokovića i Federera na programu je od 14 časova, a prethodno će svoj polofinalni duel odigrati Francuz Žil Simon i Španac Felisijano Lopez, koji je na startu ovog turnira eliminisao Rafaela Nadala.






Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke