Da li je Novaku ugroženo prvo mesto na ATP listi?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.09.2016.
09:22
Izvor: Sportske.net, informer

Novak ubedljivo vodi na ATP listi, ali ukoliko se desi da ga omete povreda lakta do kraja godine, moglo bi da se desi i čudo.

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Teorija postoji, ali je veoma teško izvodljiva da Endi Marej do kraja godine pretekne Novaka Đokovića.

Najbolji svetski teniser trenutno ima 14040 bodova i daleko je ispred Endija Mareja koji ima 9345. Ipak, Marej će ga dodatno sustići u Pekingu jer će Novak izgubiti još 500 bodova.

Naime, dobro vam je poznato da Novak Đoković neće učestvovati na turniru u Pekingu zbog povrede lakta, a imajući u vidu da je aktuelni šampion tog turnira, izgubiće 500 bodova, koliko nosi titula u Pekingu.


Za razliku od njega, Marej nije prošle sezone igrao na tom turniru i ne brani niti jedan bod, što znači da bi razlika mogla da se skrati i do 1000 bodova.

Do kraja ostaju Šangaj, Pariz i završni turnir u Londonu, ali postoji teorija po kojoj bi Novak mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi, ukoliko bi Marej sve osvojio do kraja i ukoliko Novak ne bi uspeo da igra na bar dva polufinala i jednom finalu, izračunali su u Informeru.

"Tehnički možda postoji mogućnost, ali praktično skoro nikakva. Trebalo bi da Novak ispadne u prvom kolu, a Marej osvoji svaki turnir, što će se teško dogoditi. Pritom, ko kaže da će Marej igrati sve turnire",
rekao je legendarni Nikola Pilić.

Ne sumnjajte u našeg asa, vratiće se još jači.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 30.09.2016
11:37

zasto cudo da se desi? pa sam covek je rekao od kada je uzeo RG da je izgubio volju da igra tenis i da se covek opustio i da ne znam sta ce biti u buducnosti za njegov tenis....