Da li je i vama ovo sumnjivo kod Nadala? I da li se sprema napad na Novaka?

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.09.2016.
11:17
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Povodom najnovijih doping afera, otkrivenih zahvaljujući ruskim hakerima, oglasio se i naš nekadašnji selektor Radmilo Armenulić, koji nije iznenađen što se među ''sumnjiviima'' nalazi i ime Rafaela Nadala.

Beta/AP Photo/Alex Brandon
Beta/AP Photo/Alex Brandon

Povezane vesti

Ukoliko niste već ispratili pomenuta dešavanja, podsetićemo da su ruski hakeri upali u bazu Svetske antidoping agencije (WADA) i između ostalog objavili su da je nedozvoljena sredstva koristio i najbolji španski teniser Rafael Nadal, u terapeutske svrhe.

Opširnije o tome čitajte OVDE, a na tu temu se u izjavi za ''Alo'' oglasio i naš poznati teniski stručnjak i dugogodišnji selektor našeg Dejvis kup tima Radmilo Armenulić.

On ne krije da mu je Nadal ''odavno već sumnjiv'', a objasnio je i zbog čega, na konkretnom primeru.

''Ne mogu da kažem da je Rafa bio dopingovan i to samo zbog toga što ne mogu da proverim takve tvrdnje. Ali da je nešto vrlo sumnjivo kod njega, jeste.

Pa, nema ga nigde pet meseci, kao, ima povređeno koleno, a onda se vrati na teren i igra normalno. Nema bandažu na kolenu ili tako nešto. To svakako da izaziva veliku dozu sumnje''
, objašnjava Armenulić.

S obzirom da su ruski hakeri na isti način osumnjičili i Serenu Vilijams i još nekolicinu vrhunskih svetskih sportista, Armenulić kaže da ne bi bio iznenađen da uskoro neko optuži i Novaka Đokovića, ali ne zbog toga što je koristio bilo kakva nedozvoljena sredstva.

''Iskreno, ne bi me sada iznenadilo i da se posle nekih pritisaka i njegovo ime pojavi na spisku onih koji su koristili određene supstance, iako sam siguran da Nole ne uzima ništa. Pa vidite šta mu rade i čime je sve izložen, a poslednji primer je način na koji su mu pakovali razvod'',
istakao je Armenulić.

Podsetimo, naš Viktor Troicki je nedavno izdržao višemesečnu suspenziju iako nije ni bilo utvrđeno da je koristio doping, a novu aferu ne želi da komentariše, jer bi, kako kaže, u suprotnom morao da bude ''vulgaran''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Predrag Milosevic
Wednesday, 21.09.2016
20:17

Nema nista sumnjivo.... isto je tako mnogo puta bilo kampanjski protiv njega.. ali neka. Misle da ako je neko spreman i moze da trci da je i dopingovan... smesno koje neznanje. Doping pravila se menjaju stalno, i isto tako se moze desiti da je u nekom leku supstanca koja ne sme da se koristi..zato se veliki sportisti konsultuju sa doktorima kao rafa,djoko..itd.nnBilo bi suludo da obicni ljuti na obican bol glave uzimaju lekove... a da profesionalci ne smeju da uzmu lek protiv bolova.. nnProsto ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi da ne vole postene osobe.nKao ovaj Armenulic i kao Obradovic-pametnjakovis pun kompleksa(selektor) .. oni u sve sumnjaju i dive se svojim ne znanjem i nekim hirom kako je sve uprto u nas balkance i kako neke druge stite a nas ne... smesno i tuzno . nnPravi sportsman-i koji prate bukvalno sve u sportu i tenisu znaju koliki je sportista Nadal i sta bi sve napravio da su ga zaobisle povrede. nn*Podatak za neznalice - Rafa je u 25 godini imao starost kolena kao 36.godisnjak (e to je steta)nnPodrska za Rafu

avatar
Paul George
Wednesday, 21.09.2016
12:56

Nista nije sumnjivo,bar meni,covek je 7 meseci bio van tenisa,u pocetku je imao zavoj oko kolena,mucio se sa mnogim slabijim igracima,izgubio od Sebaljosa,Nole ga pocistio u finalu Monte-Karla.Nadal je tek proigrao 2-2 i po meseca kasnije,ne vidim tu nista cudno.Inace,Nadal se nikad ne vraca ako nije 100 posto spreman.