Čudo u Njujorku - I Conga predao Noletu!

Autor: Beta Beta
sreda 07.09.2016.
08:49
Izvor: Beta

Najbolji teniser sveta Novak Djoković plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto mu je Francuz Žo-Vilfred Conga na kraju drugog seta predao četvrtfinalni meč.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Djoković je vodio s 6:3 i 6:2 u trenutku kada mu je Conga zbog povrede levog kolena predao meč.

Srpski teniser je tako zakazao polufinalni meč Ju Es opena s još jednim Francuzem - Gaelom Monfisom koji je u četvrrtfinalu pobedio sunarodnika Luku Puja u tri seta 6:4, 6:3 i 6:3.

Ovo je treća predaja Djokovićevih protivnika na Otvorenom prvenstvu SAD. Prvo mu je Čeh Jirži Veseli predao meč drugog kola bez borbe, da bi potom u trećem kolu Rus Mihail Južni sredinom prvog seta morao da se povuče zbog povrede.

Djoković je protiv Conge odigrao kvalitetan meč, a jedino je u završnici prvog seta došlo do malog mada u igri kada je Conga uspeo da uzvrati oduzimanjem servisa i smanji zaostatak na 4:3. Već u narednom gemu prvi teniser sveta napravio je novi brejk, a potom je na svoj servis lako došao do prednosti od 1:0 u setovima.

U drugom setu Djoković je nastavio u istom ritmu, samo je ovaj put već u trećem gemu (2:1) stigao do brejka na šta Francuz nije imao odgovor.

Izuzetno kvalitetnom igrom srpski teniser zadržao je stečenu prednost, da bi u sedmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu (5:2), a potom i na svoj servis potvrdio drugi set.

Djoković je imao 18 direktno osvojenih poena, sedam više od Conge, ali je Francuz upisao 36 neiznudjenih grešaka, 24 više od prvog tenisera sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke