Čovek od čelika - Tomi Has se ponovo vraća na teren!

Autor: Janko Glavonjić
petak 07.11.2014.
16:29
Izvor: Sportske.net

Nemac, koji je nekada bio drugi teniser sveta, je danas izjavio kako namerava da i sledeće sezone igra, i pored još jedne teške povrede zbog koje je propustio veći deo ove sezone!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Tomi Has je još 2002. postao po prvi drugi teniser sveta. Njegov talenat, prelep jednoručni bekhend i zaista kompletna igra ga je u tim godinama, po mišljenju teniskih stručnjaka, stavljala rame uz rame sa Rodžerom Federerom.

Ipak, znamo šta se desilo - Švajcarac je sledeće sezone osvojio svoj prvi od ukupno 17 slemova, a Has je čitavu sezonu propustio zbog prve od mnogih teških povreda.

Međutim, Nemac je to, on se stalno vraćao, pre samo godinu dana, sa 35 godina igrao je četvrtfinale na Rolan Garosu i bio nadomak top 10!

Has je preko 5 puta imao operacije koje su ga odvajale dobar deo sezone sa terena, tako je bilo i sada, mnogi su očekivali da će on konačno dići ruke, ali je Has danas izjavio da će pokušati i sledeće sezone, poslednji put, jer je tenis njegov život.

Trenutno je 76. na listi, pošto je imao solidne rezultate na početku godine, ako uspe da se spremi za Australiju, moći će da računa na glavne žrebove turnira bez specijalnih pozivnica. Ako ne, moraće da se osloni na dobru volju organizatora, ali ne sumnjamo da će mu svi izaći u susret.

Zaista je šteta što on, kao i Robin Soderling, zbog teških povreda i bolesti nisu ispunili ni delić svog raskošnog potencijala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke