Conga, Nišikori, Maša... Ko je sve u osmini finala?

Autor: Beta Beta
petak 22.01.2016.
09:58
Izvor: Beta

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas pobedio Španca Giljerma Garsiju Lopesa u četiri seta, 7:5, 2:6, 6:3 i 6:4.

BETA/AP Photo/Joseph Nair
BETA/AP Photo/Joseph Nair

Povezane vesti

Nišikori je imao problema sa ručnim zglobom u finišu prvog seta, zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut. Taj deo igre je uspeo da dobije, ali je potom izgubio drugi set. U naredna dva seta Nišikori je po jednom oduzimao servis protivniku, što mu je bilo dovoljno za trijumf.

"Bio sam ljut u prvom setu, ali nakon tretmana sam se osećao bolje. Pokušao sam da ostanem jak, da se koncentrišem... Igrao sam bolje u poslednjem setu", rekao je Japanac posle meča.

Naredni rival sedmom teniseru sveta biće Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je danas bio bolji od sunarodnika Pjera-Iga Erbara sa 6:4, 7:6 i 7:6.

U osminu finala je prošao i Belgijanac David Gofan, koji je slavio protiv Dominika Tima iz Austrije u četiri seta, 6:1, 3:6, 7:6, 7:5.

Gofan će u narednom kolu igrati protiv Rodžera Federera koji je savladao Gregora Dimitrova i tako stigao do 300. pobede u karijeri na gren slemu.

Poljska teniserka Agnješka Radvanska plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedila Moniku Puig iz Portorika u dva seta, 6:4 i 6:0.

Radvanska je prvi set dobila posle 50 minuta igre, oduzevši protivnici dva puta servis u finišu seta. U drugom setu na terenu je bila samo jedna teniserka, pošto Radvanska 52. teniserki sveta nije prepustila ni jedan gem.

Četvrta igračica sveta u osmini finala prvog grend slem turnira u sezoni igraće protiv Nemice Ane-Lene Fridsam, koja je ranije danas eliminisala 15. teniserku sveta, Italijanku Robertu Vinči.

Plasman u osminu finala Australijan opena ranije danas obezbedile su i Ruskinja Marija Šarapova i Belinda Benčić iz Švajcarske.

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas savladala Amerikanku Lorin Dejvis u tri seta, 6:1, 6:7 i 6:0.

Šarapova je prvi set dobila posle 26 minuta igre, dva puta je oduzimala servis protivnici, ne dopustivši joj nijednu brejk loptu.

Ruskinja je u drugom setu povela sa 2:1, uz jedan brejk, i kada je izgledalo da će meč vrlo brzo biti gotov, popustila joj je koncentracija, pa se Dejvisova vratila u igru. Amerikanka je taj deo igre odvela u taj-brejk i dobila ga sa 7:5 posle 77 minuta.

Šarapova je uzela pauzu između drugog i trećeg seta i na teren se vratila odlučna da brzo okonča duel. To je i uradila. Napravila je samo pet neiznudjenih grešaka, tri puta je oduzela servis Amerikanki ostavivši je bez ijednog ovojenog gema.

Šarapovoj je ovo bila 600. pobeda na turu.

"Vau! Pobedila sam na 600 mečeva? Da li je ovo prijateljski podsetnik da sam ostarila? Možda jeste", rekla je ona posle meča.

Peta teniserka sveta će u osmini finala igrati protiv Belinde Benčić iz Švajcarske, koja je danas sa 4:6, 6:2 i 6:4 pobedila Ukrajinku Katarinu Bondarenko.

Plasman u osminu finala obezbedila je i Nemica Ana-Lena Fridsam, koja je eliminisala 15. teniserku sveta, Italijanku Robertu Vinči.

Fridsamova je meč dobila u tri seta, 0:6, 6:4 i 6:4.
 
Nemica, trenutno 82. teniserka sveta, u osmini finala će igrati protiv protiv pobednice duela u kom se sastaju Agnješka Radvanska i Monika Puig iz Portorika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke