Čilić: ''Želeo sam da igram prvi, to smo i dobili, ali nismo favoriti''

Autor: Beta Beta
četvrtak 24.11.2016.
18:18
Izvor: Beta

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da je se nadao da će igrati prvi meč u finalu Dejvis kupa protiv Argentine i dodao da je favorit protiv Federika Delbonisa.

Beta/HINA/DarioGrzelj/Mo
Beta/HINA/DarioGrzelj/Mo

Povezane vesti

"Nadao se da ću ja početi, svi smo se nadali. Dobro je i da imam malo više vremena za odmor, ako igram u subotu. Vrlo sam pozitivan. Favorit sam, pobedjivao sam Delbonisa, ali znam da je u poslednje vreme igrao odlično, ostvario je neke velike pobede", rekao je Čilić, prenosi Hina.

Finale Dejvis kupa izmedju Hrvatske i Argentine počeće duelom Čilića i Delbonisa, odlučeno je danas žrebom u Zagrebu. Taj meč je na programu sutra od 14.00, a nakon njih na teren će izaći Ivo Karlović i Huan Martin del Porto.

"Trenirali smo zajedno tako da znamo sve jedan o drugom. Ako pobedim biće manje pritiska za Ivu, koji može opuštenije da udje u meč, a veći će pritisak biti na Del Potru", rekao je Čilić.

Najbolji hrvatski teniser je naveo i da navijači mogu biti presudan faktor u finalu.

"Nijanse će odlučivati, pa će svaka pomoć će biti veliki plus"
, rekao je Čilić i dodao ne smatra da bi Hrvatskoj bilo lakše da se nosi s pritiskom da igra u gostima.

"Oni bi tada birali podlogu, imali bi ogromnu podršku navijača. Kod kuće se najbolje osećamo, možemo dobiti veliku podršku. I finale je ogroman uspeh. Znamo da nam neće biti lako. Bilo bi predivno da svi možemo podeliti radost osvajanja Dejvis kupa", rekao je Čilić.

Huan Martin del Potro je rekao da je Hrvatska favorit, ali se Čilić ne slaže s njim.

"Ne bih rekao da smo favoriti. Obe reprezentacije su odlične. Odlučivaće nijanse. Biće uzbudljivo sva tri dana", rekao je Čilić.

Hrvatska je Dejvis kup osvojila 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina do sada četiri puta igrala u finalu i sva je četiri puta gubila.

Čilić je rekao da bi svima u selekciji Hrvatske, osim Ive Karlovića, to bila prva titula u Dejvis kupu.

"Svi smo u istoj poziciji u kakvoj je reprezentacija Argentine. Važno je njima, ali važno je i nama. I mi o tome sanjamo", rekao je Čilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke