Čilić pobedio, čeka se Novak!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.11.2016.
13:15
Izvor: Sportske.net

Najbolji hrvatski teniser izborio plasman u četvrtfinale Mastersa u Parizu.

BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev
BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Marin Čilić nastavlja sa pobedama! Posle trijumfa na turniru u Bazelu proteklog vikenda, Hrvat i u Parizu potvrđuje odličnu formu.

On je danas u osmini finala turnira u Parizu savladao Belgijanca Davida Gofana u dva seta, rezultatom 6:3 i 7:6 (11:9) i tako se plasirao među osam najboljih gde će mu, nadajmo se, rival biti naš Novak Đoković.

Podsetimo, Novak oko 14 časova treba da se sastane sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

Meč između Čilića i Gofana trajao je nepuna dva sata, prvi set su obeležili brojni brejkovi na obe trane, a u drugom je Belgijanac bio blizu izjednačenju, vodio je sa 5:3, ali je Čilić uspeo da uhvati priključak i u dramatičnom taj-brejku trijumfuje sa 11:9, ne dozvolivši da se ode u treči set.

Ovim trijumfom Hrvat je obezbedio plasman na završni turnir sezone i zato će mnogo rasterećeniji da uđe u četvrtfinalni meč. A ako mu rival bude Đoković, dodatni motiv će mu biti i činjenica da do sada još nijednom nije savladao najboljeg tenisera sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Thursday, 03.11.2016
18:00

Kako je nas Novak poceo, Cilic ga nece docekati. Nadam se da je ovo samo prezasicenje i da ce naredne godine biti onaj stari, jer ima veliku sansu da osvoji mnogo GS titula. U tome ga Marej sigurno ne moze spreciti jer je kvalitetniji teniser od njega.