Čilić: "Nisam umoran, spreman sam za dubl"

Autor: Beta Beta
petak 25.11.2016.
21:46
Izvor: Beta

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je posle današnje pobede nad Federikom Delbonisom da ne oseća umor i da je spreman sutra da zaigra u dublu u finalu Dejvis kupa ukoliko selektor to zatraži od njega.

BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev
BETA/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

"Dobro se osećam. Bio je dug meč, ali ne toliko fizički zahtevan. No, videćemo u subotu ujutro što ćemo napraviti. Spreman sam da igram ukoliko tim odluči tako", rekao je Čilić, a prenosi agencija "Hina".

Teniska reprezentacija Hrvatske povela je s 1:0 u finalu Dejvis kupa protiv Argentine, pošto je Marin Čilić u prvom meču pobedio Federika Delbonisa u pet setova, 6:3, 7:5, 3:6, 1:6 i 6:2

"Bio sam srećan kako sam servirao u prva dva seta, imao sam dobar procenat prvog, osvajao puno poena. U trećem setu mi je pao procenat, Federiko je postao agresivniji, vratilo mu se samopouzdanje, počeo je bolje da servira, nije promašivao. U tom trenutku je sve prošlo brzo i nije se bilo lako vratiti. Bilo je sjajno što sam odmah na početku petog napravio brejk. To je bilo ključno", rekao je Čilić.

Čilić je posljednja dva meča na tri dobijena seta u kojima ima prednost od 2:0 izgubio, od Rodžera Federera na Vimbldonu i Džeka Soka u Dejvis kupu u Portlandu.

"Malo mi prošlo kroz glavu u trećem setu. Želeo sam ostati maksimalno koncentrisan. To je prelomna situacija za igrača koji gubi 0:2, traži slamku spasa. Delbonis je tu puno rizikovao. Trebao sam biti čvršći u razmenama. Nisam mu smeo dopustiti da dodje do tog trećeg seta. Emotivno sam pao posle trećeg seta. Pokušao sam se više uključiti u meč i ostati psihološki čvrst. Nadao sam se da ću dobiti priliku za povratak, jer je on odigrao četvrti set jako dobro", rekao je Čilić.

Za nedostatak glasnije podrške, onakve kakve je dobrim delom meča imao njegov rival, Čilić je najvećim delom okrivio način na koji su se odigravali poeni.

"Podrška je bila dosta dobra. Teško je bilo uključiti publiku, jer su poeni bili kratki. Nije se mogla stvoriti kombinacija izmedju mene i publike. No, pomogli su mi u petom setu", rekao je on. 

U drugom meču u finalu Dejvis kupa sastaju se Ivo Karlović i Huan Martin del Potro.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke