Cibulkova osvojila završni WTA turnir u Singapuru

Autor: Beta Beta
nedelja 30.10.2016.
17:17
Izvor: Beta

Slovačka teniserka Dominika Cibulkova osvojila je danas završni WTA turnir u Singapuru, pošto je u finalu pobedila Nemicu Andjeliku Kerberu dva seta, 6:3 i 6:4.

Beta/AP Photo/Wong Maye-E
Beta/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Cibulkova je osvojila četvrtu titulu u 2016, osmu u karijeri, a godinu će završiti na petoj poziciji na WTA listi, što će joj biti najbolji plasman u karijeri.

Slovakinji je ovo bio prvi nastup u karijeri na završnom WTA turniru, a do petog trijumfa u devetom medjusobnom duelu s prvom teniserkom sveta došla je posle 76 minuta igre.

"Doći ovde po prvi put u karijeri i osvojiti najznačajniji trofej... Zaista nemam reči. Presrećna sam na kraju", rekla je Cibulkova.

Sedmi nosilac na završnom turniru u Singapuru od početka finalnog meča diktirala je tempo, u prvom setu napravila je dva brejka, dok je Kerberovoj to samo jednom pošlo za rukom.

U drugom setu, Cibulkova je do brejka stigla u sedmom gemu, a jedinu nesigurnost i nervozu pokazala je pri vodjstvu od 5:4 kada je servirala za trijumf. Slovakinja je tada spasla dve brejk lopte, te na kraju iskoristila četvrtu meč loptu i došla do trijumfa.

Cibulkova je meč završila sa 28 direktno osvojenih poena, duplo više od svoje rivalke. Slovakinja je imala i 14 neizdnjudjenih grešaka, devet manje od Kerber.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke