Čeka nas teniski spektakl - Srbija vs Hrvatska!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.09.2014.
17:48
Izvor: Sportske.net

Današnjim žrebom u Dubaiju, odlučeno je da će Dejvis Kup reprezentacija Srbije u prvom kolu Svetske grupe ovog takmičenja za rivala imati selekciju Hrvatske!

tenisbg.org.rs
tenisbg.org.rs

Povezane vesti

Posle pobede nad Indijom proteklog vikenda, u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis Kupa, naša reprezentacija je danas saznala i ime rivala u prvom kolu ovog takmičenja na startu naredne sezone.

Biće to selekcija Hrvatske, termin odigravanja je od 6. do 8. marta 2015. godine, a domaćin će biti reprezentacija Srbije.

Donedavno, Srbija bi u ovom duelu bila apsolutni favorit, sa neprikosnovenim Novakom Đokovićem, sa Tipsarevićem koji je dugo bio u Top 10, sa odličnim Troickim, pa Zimonjićem u dublu, ali se ove sezone odnos snaga donekle izmenio.

Naravno, Srbija će ponovo biti u ulozi favorita, naravno pod uslovom da Novak bude u sastavu, ali sada ta razlika nije tako velika u našu korist.

Pre svega jer je i hrvatski najbolji igrač Marin Čilić u poslednje vreme dosta napredovao, a najbolji pokazatelj tog njegovog napretka je i nedavno osvojeni US Open. Takođe, naš Janko Tipsarević je već dugo odsutan sa turnira zbog zdravstvenih problema, Viktor Troicki se tek vraća na veliku scenu posle jednogodišnje suspenzije, ali verujemo da će do marta sve doći na svoje mesto i da ćemo i njih dvojicu ponovo imati u našem Dejvis Kup timu.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv duel, pa ni činjenica da će se igrati na našem terenu neće biti bez značaja.

Ovo su svi parovi prvog kola Svetske grupe za sezonu 2015:

Francuska – Nemačka
SAD – Velika Britanija
Češka – Australija
Italija – Kazahstan
Argentina – Brazil
Srbija – Hrvatska
Kanada – Japan
Švajcarska – Belgija

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke