Čarlston - JJ galamila, grešila i stigla do trećeg kola

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.04.2015.
22:21
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Jelena Janković uspešno je startovala na WTA turniru u Čarlstonu pošto je u drugom kolu bila bolja od Nemice Tatjane Marije u meču koji je trajao više od dva sata.

Beta/AP Photo/Mic Smith
Beta/AP Photo/Mic Smith

Povezane vesti

Sedamnaesta teniserka sveta Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Čarlstonu pošto je u drugom kolu savladala Nemicu Tatjanu Mariju.

Znatno teže nego što se moglo očekivati šesta nositeljka na turniru u Čarlstonu savladala je 95. teniserku sveta rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 6:1) posle više od dva sata borbe.

Prvi set nije ukazivao na to da će Jelena Janković imati većih problema pošto je vrlo rano stigla do prednosti od 4:1 pa je i pored manjih problema na svoj servis uspela da stigne do vođstva nakon pola časa igre.

U nastavku meča Jankovićeva je morala da uloži ogroman trud kako bi nadomestila izgubljeno sa početka drugog seta kada je protivnici dozvolila dva brejka. Do osmog gema Jelena je anulirala zaostatak, ali u završnici seta nije uspela da sputa nervozu i meč privede kraju pa je u taj-brejku propustila meč loptu.

Uz mnogo galame na terenu i tokom pauze između drugog i trećeg seta Jankovićeva je bes upotrebila da "slomi" protivnicu te je za nešto više od 20 minuta na kraju overila plasman u osminu finala.

Podsećamo da je Jelena Janković 2007. godine osvojila turnir u Čarlstonu a 2013. godine je u finalu "poklekla" pred Serenom Vilijams.

Jankovićeva će se u osmini finala sastati sa boljom iz duela Danke Kovinić i Belinde Benčić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke