Bušar: "Šarapova je varalica i ne bi trebalo da igra"

Autor: Beta Beta
četvrtak 27.04.2017.
16:40
Izvor: Beta

Kanadska teniserka Eženi Bušar rekla je danas da "varalica" Marija Šarapova ne bi trebalo više da igra tenis, posle njene suspenzije zbog korišćenja nezdovoljenih supstanci.

Epa/Lukas Coch
Epa/Lukas Coch

Povezane vesti

Šarapova se juče u Štutgartu vratila na teren posle suspenzije od 15 meseci zbog korišćenja nedozvoljene supstance meldonijum. Ruskinja je u prvom kolu posle dva seta pobeda Italijanku Robertu Vinči.

"Ona je varalica i mislim da varalicama ne bi trebalo dozvoliti da se ponovo bave sportom", rekla je Bušar, preneli su britanski mediji.

Marija Šarapova je za turnir u Štutgartu dobila "vajldkartu". Ona je prošle godine dobila dvogodišnju suspenziju, nakon nakon što su njeni doping rezultati sa Australijan opena bili pozitivni na meldonijum, supstancu, koja je 1. januara 2016. stvaljena na listu zabranjenih. Ona je rekla da nije znala za tu odluku Svetske antidoping agencije i da je meldonijum uzimala zbog problema sa srcem.

Suspenzija je umanjena na 15 meseci pošto je Sud za sportsku arbitražu procenio da Ruskinja nije namerno uzimala doping.

"Mislim da WTA šalje pogrešnu poruku deci - varajte i mi ćemo vas ponovo dočekati raširenih ruku. Mislim da to nije ispravno i ona više nije neko na koga mogu da se ugledam. Nije pošteno prema svim ostalim igračima koji sve rade ispravno i koji su pošteni", dodala je 59. teniserka sveta Bušar.

Šarapova je dobila specijlane pozivnice za turnire u Madridu i Rimu, a 16. maja će saznati da li će dobiti "vajldkartu" za Rolan Garos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 27.04.2017
21:48

Da nije Mase ti jos ne bi izasla u novine, niti bi ja cuo da postojis

avatar
lonchy2909
Saturday, 13.05.2017
23:31

Evo sada sam procitao ovaj clanak. Zato je ona lijepo Masu dobila u Madridu 2:1. Jos jedna stvar mala je igrala prije tri godine finale rolan Garosa i polufinale Wimbldona tako da malo respekta za Busar. A apsolutno je upravu za Sarapovu, i prije dopinga ja bio joj zabranio ono njeno ludo vristanje kada udara lopticu. Ko danas vristi od top 20 teniserki, ne vristi ni jedna. A sarapova, azarenka i njih jos par su ubijale u pojam protivnice, publiku, kao i nas gledaoce pred malim ekranima.

avatar
Thursday, 27.04.2017
20:44

Ajde brate nije uzela steroide i nije postala supermen ne znam šta se žale više toliko na nju, ljubomora

avatar
chaki
Thursday, 27.04.2017
17:59

Ko tebe sta pita

avatar
dragannn
Thursday, 27.04.2017
20:31

Pitali je britanski novinari. A tebe...?!