Budući otac Marej ne igra u Australiji?

Autor: Beta Beta
sreda 16.12.2015.
13:16
Izvor: Beta

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da neće učestvovati na prvom grend slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu Australije ako se njegova supruga ranije porodi, pošto ne želi da propusti rodjenje svog prvog deteta.

BETA/AP Photo/Alastair Grant
BETA/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Marejeva supruga Kim Sirs bi trebalo da se porodi sredinom februara, ali je teniser rekao da će se povući sa Australijan opena ako porodjaj počne pre predvidjenog termina.

"Došao bih kući, sigurno. Želim da budem sa njom koliko god mogu i  da pokušam da pomognem. Samo da budem tamo i uradim šta god se od mene traži"
, rekao je Marej preneli su britanski mediji.

Prvi grend slem turnir u 2016. godini igraće se u Melburnu od 18. do 31. januara. Marej je četvorostruki finalista Australijan opena.

Drugi teniser sveta naveo je da neće učestvovati na turnirima tokom celog februara i da neće igrati sve do prvog kola Dejvis kupa u martu, na domaćem terenu protiv Japana. Britanci će sledeće godine braniti titulu  Dejvis kupu.

"Uzbudjen sam što ću postati otac, a svi me pitaju da li će mi to predstavljati smetnju. Možda će biti smetnja, ali dobra smetnja. Nije dobro stalno biti koncentrisan samo na tenis. Kada završite trening važno je da možete da odete i provodite vreme sa porodicom i prijateljima", rekao je on.

Marej je rekao i da nastavlja saradnju sa trenerom Ameli Morezmo, koja se porodila u avgustu.

"Uživam radeći sa njom. Poslednjih šest meseci se nismo videli, lepo je što je ponovo deo tima", rekao je Marej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke