Brizbejn - Ana preokretom do polufinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.01.2015.
12:20
Izvor: Sportske.net

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Brizbejnu pošto je danas eliminisala Estonku Kaju Kanepi nakon preokreta.

Beta/AP Photo/Tertius Pickard
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Povezane vesti

Sedma teniserka sveta i druga nositeljka na turniru u Brizbejnu plasirala se polufinale tog takmičenja nakon preokreta koji je priredila u meču sa Estonkom Kajom Kanepi.

Ana Ivanović je slavila u četvrtfinalu rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 6:3) a za plasman u polufinale borila se gotovo puna dva sata.

Namučila je Kaja Kanepi najbolje rangiranu srpsku teniserku a početak meča slutio je na katastrofu pošto je Ivanovićeva tri puta izgubila servis i dozvolila protivnici da povede sa nedostižnih 5:0.

Usledila je mini-serija srpske teniserke od 4 osvojena gema ali to nije bilo dovoljno da spasi set pa je Kanepi stigla do prednosti iskoristivši petu set loptu.

Premda je u drugom setu prva stigla do brejka i vođstva od 2:0 Ana je u završnici pokazala nesugurnost pa je Kanepijeva imala šansu da izjednači na 4:4 i da verovatno prelomi meč u svoju korist.

Kako se to nije dogodilo Ivanovićeva je teškom mukom, uz dva brejka i jedan izgubljen servis stigla do izjednačenja a onda je u trećem setu samo jednom oduzela servis protivnici i tako rešila pitanje pobednika.

Naredna protivnica srpske teniserke biće Amerikanka Varvara Lepčenko, trenutno 34. teniserka na WTA rang listi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke