Bravo, Viktore - Srbin ponovo u TOP 100!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.11.2014.
10:59
Izvor: Sportske.net

Nekada dvanaesti teniser sveta Viktor Troicki polako, ali sugurno, krči put ka povratku u vrh ATP rang liste. Plasmanom u 1/4 finale turnira u Breši Viktor je obezbedio povratak u TOP 100.

Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider
Beta/AP Photo/Keystone, Peter Schneider

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki sjajno napreduje ka ostvarenju cilja koji je zacrtao nakon povratka na teren u julu tekuće godine a posle suspnezije koju mu je izrekao ITF.

Jučerašnji plasman u četvrtfinale turnira u Breši omogućio je Troickom povratak među sto najboljih tenisera na svetu. Srbin će na najnovijoj ATP rang listi (izlazi u ponedeljak) u najgorem slučaju biti 98, a u najboljem 81 teniser sveta.

Za samo četiri meseca Srbin je uspeo da se izbori za povratak među TOP 100 na ATP listi što ujedno znači da će naša zemlja na narednom Grend slem turniru u glavnom žrebu imati bar četvoricu tenisera.

Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Viktor Troicki sigurno će se naći u glavnom žrebu Australijan Opena a ukoliko bude sreće u narednoj godini u vrh svetskog tenisa mogao bi da se vrati i Janko Tipsarević koji marljivo trenira nakon komplikovane povrede stopala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke