Bravo, Jankela! Tipsarević osvojio titulu u Kini!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.08.2016.
13:25
Izvor: Sportske.net

U senci dešavanja u Riju, gde se naši teniseri nisu proslavili, obradovao nas je Janko Tipsarević, svojom prvom titulom od povratka na teren posle duge pauze zbog povrede.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Janko Tipsarević je tokom sedmice na izmaku nastupao na čelendžeru u kineskom Ćingdau, odakle je danas stigla sjajna vest da je  trijumfovao i u finalu i osvojio prvu titulu posle povratka na teren!

Njegov rival u finalu bio je španski predstavnik Ruben Ramirez Idalgo, sa kojim je vodio borbu u tri seta i na kraju slavio sa 1:6, 7:5 i 6:1.

Španac, inače 172. teniser sveta i sedmi nosilac na ovom turniru, bolje je ušao u meč, dominirao u prvom setu u kojem je Janko uspeo da osvoji samo gem, ali srpski teniser nije klonuo duhom i zaigrao je mnogo bolje u drugom setu.

Taj set je bio ključni u današnjem meču, Janko je posle velike borbe uspeo da ga dobije sa 7:5, a onda još ubedljivije dobio treći, za konačni trijumf na ovom turniru.

Naravno, našeg tenisera sada očekuje i značajan skok na ATP listi. Na ovaj turnir je stigao kao 413. igrač sveta, a od ponedeljka će biti oko 250. pozicije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke