Borio se Lajović, ali nije uspeo

Autor: Đorđe Đokić
sreda 27.08.2014.
22:06
Izvor: Sportske.net

Nema šta da zameri sebi Dušan Lajović i pored poraza u prvom kolu US Opena protiv Poljaka Janovica.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Dušan Lajović nije uspe da se pridruži Novaku Đokoviću u drugom kolu US Opena, pa će samo Novak braniti boje Srbije u nastavku singla na poslednjem grend slem turniru u sezoni.

Poljak Janovic je bio favorit protiv našeg Dušana i opravdao je tu ulogu iako je Lajović tek posle mnogo borbe poklekao.

Janovic je dobro ušao u meč. Lajović je imao problem sa prvim servisom. Poljak je dobro reternirao pa Lajović i pored visokog procenta ubačenih prvih servisa nije uspeo da dođe lako do poena. TO je i bio razlog zašto je Janovic na kraju slavio sa 6:3 u gemovima.

U drugom setu je Lajović popravio servis, ali je Janovic bio sigurniji u polju. Više vinera, servis je proradio, čak 8 asova u setu bilo je dovoljno za 7:5 u ovom delu igre.

Lajović se ipak dobro držao, a u trećem setu je pokazao da je blizu nivoa igre na kome je Janovic. Stigao je do dve brejk lopte i obe iskoristio (inače je čitavim tokom meča Lajović dobro koristio prilike za brejk) što je bilo dovoljno za 7:5 za Srbina u trećem setu.

U četvrtom se Lajović dobro držao do finiša. Stigao je do 5:5, ali je tad popustio servis i Janovic je brzo stigao do 7:5 i konačne pobede u meču.

Na kraju, Janovic je slavio sa 3:1 u setovima, posle tri sata igre. Lajović nema za čim da žali, imao je težak žreb, dobro se pokazao, a ovo iskustvo svakako će mu koristiti na narednim turnirima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke