Bojana ruši redom, neka se spremi Šarapova!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.05.2015.
15:06
Izvor: Sportske.net

Bojana Jovanovski nastavlja sa pobedama u Rimu! Danas je izborila plasman u treće kolo gde će joj rivalka biti Ruskinja Marija Šarapova.

Beta/AP Photo/Nick Wass
Beta/AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Za razliku od Ane Ivanović, koja je danas razočarala u duelu sa Darijom Gavrilovom, Bojana Jovanovski nastavlja po planu na turniru u Rimu.

Posle dve pobede u kvalifikacijama, pa jučerašnjeg trijumfa nad Karolin Garsijom u prvom kolu, Bojana Jovanovski je danas upisala i četvrti uzastopni trijumf na rimskoj šljaci.

Ona je u drugom kolu savladala Amerikanku Medison Kiz sa 2-1, po setovima 6-4, 1-6, 6-3, za jedan sat i 44 minuta na terenu.

Bojana je sjajno ušla u meč, povela je sa 5-1 u prvom setu, posle čega je usledio blagi pad, ali osvajanje seta nije bilo dovedeno u pitanje - 6:4.

U drugom setu, potpuno drugačija slika. Posle 1-1, Amerikanka dobija narednih pet gemova, za izjednačenje u setovima.

Medison Kiz je bolje otvorila i treći set, u kome je nastavila svoju seriju, ali samo do vođstva od 3-1, kada je Bojana započela svoj veliki preokret, za konačan trijumf u ovom meču. Pet uzastopnih gemova je srpska teniserka dobila u finišu ovog meča i pokazala da potpuno zaslužuje plasman u treće kolo.

A tamo neće imati šta da izgubi. Imaće priliku da odmeri snage sa trećom nositeljkom na turnitru, Marijom Šarapovom i ako Bojana ovako nastavi, Ruskinji neće biti nimalo lako da opravda ulogu favoritkinje.








Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke