Bekerov apel: ''Nole, HITNO nađi novog trenera! Agasija nema kad ti najviše treba!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.06.2017.
18:07
Izvor: Sportske.net, Eurosport

Brojne reakcije posle današnje eliminacije Novaka Đokovića sa Rolan Garosa. Jedna od najzanimljivijih stigla je i od njegovog bivšeg trenera.

Epa/Tatiana Zenkovich
Epa/Tatiana Zenkovich

Povezane vesti

Boris Beker već nekoliko meseci nije u timu Novaka Đokovića, ali sada već sa sigurnošću može da se kaže da njegov odlazak nije ništa nabolje promenio u Novakovoj igri.

Naprotiv, Nole je i dalje veoma daleko od šampionske forme, što se, nažalost, potvrdilo i danas na Rolan Garosu, gde je bez pravog otpora koji bi bio dostojan braniocu titule, u tri seta izgubio od Dominika Tima.

Očigledno, iako je nedavno promenio i ostatak svog tima, pravi problem nije bio tamo, već na nekoj drugoj strani.

Beker je, naravno, pažljivo ispratio današnji meč između Đokovića i Tima, a onda u izjavi za Eurosport poručio Đokoviću da što pre izabere novog trenera.

''Novak Đoković će morati da donese konačnu odluku. Počeo je da radi sa Andreom Agasijem, novim super-trenerom. Međutim, Agasi nije bio tu druge nedelje kada je bio najpotrebniji Novaku. Novak mora da pronađe novog trenera za turnire.

Priča se da je bilo razgovora sa nekim trenerima koji će ga podržati. Ali ovo mora da se desi što pre, a ne tokom Vimbldona jer Đoković mora što bolje da iskoristi naredne tri ili četiri nedelje'',
istakao je Beker.

Analizirajući današnji meč, Beker smatra i da Nole mora da promeni taktiku.

''Mislim da je u sredini drugog seta Novak shvatio da njegova defanzivno-pasivna igra ne može da ga dovede do pobede. Mora da promeni taktiku i da igra ofanzivnije.  Tim je tokom ovog meča bio kao bokser koji je prihvatao udarce, a zatim ih i uzvraćao. Mislim da je to slomilo Novakovu igru i da zbog toga u trećem setu nije uspeo da preokrene meč u svoju korist'', zaključio je Beker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 08.06.2017
01:24

Ma ljubav i mir, sta mu vise treba.. ako stvarno veruje u to onda se on puno ne sekira zbog ovog poraza kao mi recimo

avatar
Burazer
Wednesday, 07.06.2017
18:38

Ej kad se Beker vise nervira od Djokovica.