Beker: "Novak ima problem psihološke prirode"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 27.04.2017.
11:00
Izvor: Sportske.net

Bivši trener najboljeg srpskog tenisera objasnio je u čemu je problem Novaka Đokovića i zašto više ne beleži vrhunske rezultate.

Epa/Tatiana Zenkovich
Epa/Tatiana Zenkovich

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvorio je sezonu trijumfom nad Endijem Marejem na turniru u Kataru što su mnogi shvatili kao nagoveštaj povratka u prepoznatljivu formu.

Usledio je "hladan tuš" na Australijan Openu i poraz od Denisa Istomina već u drugom kolu, a od tog momenta Đoković ne uspeva da vrati svoju igru na nivo neophodan za osvajanje trofeja.

"Ne može preko noći da se zaborave forhend ili servis. Kod Novaka je problem psihološke prirode. Mnogo toga se promenilo kod njega od osvajanja Rolan Garosa prošle godine, jer je to bio njegov životni san. Tada se probušio njegov 'balon', vazduh je izašao van i sad ne može da se vrati nazad" slikovito objašnjava Boris Beker.

Legendarni nemački teniser koji je do kraja prošle godine bio deo stručnog štaba koji je radio sa Novakom ističe da su rivali uvideli Đokovićeve slabosti i da svi žele da mu "uzmu skalp".

"Svi vide slabost vrhunskog tenisera i svi žele sada njegov 'skalp'. Oni čitaju sad njegov govor tela i postali su mnogo pametniji u načinu igru protiv Novaka, što je za Đokovića dodatni problem. Normalno je da kada toliko godina dominiraš i sve pobeđuješ, da će se ta plima jednom povući. Ipak, Novak ima 29 godina i dovoljno vremena da preusmeri svoj brod na pravi smer, ali moraće to da učini što pre" dodao je Beker.

Naredna dva turnira na kojima će Novak Đoković nastupiti igraju se u Madridu i Rimu, a posle toga sledi Rolan Garos na kojem će Srbin braniti trofej osvojen prošle godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Thursday, 27.04.2017
12:06

Njegov problem je zenskog roda i pocinje sa J

avatar
Thursday, 27.04.2017
11:07

29 godina i 340 dana. Pre ce biti da ima 30.

avatar
malialejandro4LFC
Thursday, 27.04.2017
11:26

Brate bez obzira,i dalje moze da igra tenis na vrhunskom nivou i da bude broj 2

avatar
Thursday, 27.04.2017
11:27

Moze, ne kazem da ne moze, ali neki pokazatelji su malo protiv njega.

avatar
malialejandro4LFC
Thursday, 27.04.2017
11:26

Broj 1** ovo je bila greska