Beč - Troicki preokretom do plasmana u drugo kolo

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.10.2016.
15:52
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Beču pošto je na startu savladao Kevina Andersona posle velikog preokreta.

Beta/AP Photo/Andy Wong
Beta/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Dva časa i dvadeset minuta trajao je meč prvog kola turnira u Beču koji su danas odigrali Južnoafrikanac Kevin Anderson i naš Viktor Troicki, a pobedu je na kraju slavio srpski teniser.

Viktor Troicki je posle preokreta uspeo da savlada Kevina Andersona sa 2:1 (4:6, 7:6, 7:5) i dođe do plasmana u drugo kolo turnira koji se igra u austrijskoj prestonici.

Meč je mogao da ode u potpuno drugom smeru, takođe povoljnom po Viktora, da je Srbin u trećem gemu prvog seta iskoristio jednu od tri brejk lopte. Pošto mu nije pošlo za rukom da protivniku oduzme servis Viktor je surovo kažnjen u desetom gemu kada Kevin Anderson pravi brejk i osvaja set!

Na startu drugog seta oba tenisera propuštaju šanse za brejk, Anderson u devetom gemu ispušta još tri brejk prilike, da bi Troicki u taj-brejku uspeo da napravi jedan mini-brejk više i da izjednači rezultat.

Sudbina koja je Viktora Troickog zadesila u prvom setu stigla je i Kevina Andersona ali u odlučujućem gemu trećeg seta kada je servirao za ostanak u meču i odlazak u taj-brejk. Srbin koristi jedinu brejk loptu u trećem setu i tako stiže do plasmana u drugo kolo.

Naredni protivnik Viktora Troickog biće bolji iz duela dvojice Austrijanaca, Dominika Tima i Geralda Melcera.

Turnir u austrijskog prestonici igra se za 500 ATP bodova i ukupnan nagradni fond od 2.467.310 evra a titulu brani Španac David Ferer.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke