Australijanke spremne za duel sa Srbijom, hvale podlogu i halu u Zrenjaninu

Autor: Beta Beta
četvrtak 20.04.2017.
15:56
Izvor: Beta

Selektor ženske teniske reprezentacije Australije Ališa Molik rekla je danas da njen maksimlano spreman za predstojeći meč plej-ofa Fed kupa protiv Srbije, kao i da njenim igračicama izuzetno odgovara podloga na kojoj će se igrati u dvorani u Zrenjaninu.

teniskisavez.com/Neda Miletic
teniskisavez.com/Neda Miletic

Povezane vesti

Australija će 22. i 23. aprila u Zrenjaninu igrati protiv Srbije u plej-ofu za popunu Svetske grupe "B" Fed kupa. Mečevi će se igrati na tvrdoj podlozi.

"Presrećna sam što imam igračice visokog renkinga u timu. Visok renking je nešto što se zasluži, ali mi to moramo da opravdamo na terenu. Uživamo ovde, hala je odlična i podloga nam odgovara. Navikli smo se na nju i maksimalno se spremili za duel sa Srbijom", rekla je Molik na konferenciji pre žreba Fed kupa.

Selektor Molik je za meč sa Srbijom pozvala Dariju Gavrilovu, 27. teniserku sveta, Ešli Barti 87, kao i 16-godišnju Destani Ajavu, kojoj je to prvi poziv u Fed kup tim Australije. Takođe, tu je i Kejsi Delakva koja je dubl igračica i trenutno je 93. na WTA rang-listi. 

"Srpski tim jeste mlad, ali i mi imamo mlade igračice. U timu imamo 16-godišnju Ajavu, zbog koje sam izuzetno srećna što je ovde. Ono što mi imamo je i iskustvo mojih igračica na WTA turu, ali i gren slem turnirma i to ne sme da bude zanemareno. Iskustvo može dosta da pomogne, gledaću da im pomognem da se što bolje osećaju tokom vikenda i da daju sve od sebe", rekla je Molik.

Teniserka Darija Gavrilova kazala je da je svesna da će se maksimalno truditi da svom timu donese bodove ukoliko joj selektor ukaže priliku.

"Znam da će publika biti na njihovoj strani, ipak igraju kod kuće, ali mi smo navikli na to. Mi u timu podržavamo jedni druge. Ukoliko mi selektor bude postavila da igram ja ću se trudi maksimalno koncentrišem na svoj meč i na svoj tim, da odigram svoj tenis, a da me publika ne ometa", rekla je Gavrilova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke