Argentinci slave Dejvis kup, Hrvati razočarani!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 28.11.2016.
12:18
Izvor: Beta

Argentinski teniseri osvojili su Dejvis kup u uzbudljivom duelu sa Hrvatskom u Zagrebu, a posle trijumfa nisu krili oduševljenje postignutim rezultatom.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Argentina je pobedila sa 3:2. Prvo je u nedelju Huan Martin Del Potro preokretom protiv Marina Čilića izjednačio, a potom je Federiko Delbonis trijumfom nad Ivom Karlovićem doneo titulu svojoj zemlji.

"Velika mi je čast raditi s ovom grupom profesionalaca, s ovom ekipom. Tako sam srećan što smo napravili ovo za Argentinu", prenela je Hina reči selektora argentinskih tenisera Danijela Orsanika.

"Nisam igrao samo ja, igrali smo svi. Mi smo ekipa i tako igramo", kazao je Delbonis, koji je pobedio Iva Karlovića u odlučujućem, petom meču.

Delbonis je rekao da je imao "nekoliko velikih momenata" tokom karijere, ali da mu je osvajanje Dejvis kupa najveći uspeh.

Del Potro je ocenio da Hrvatska može do trofeja u Dejvis kupu u nekoj od narednih godina.

"Mislim da imaju šanse. Čilić je odličan igrač, Ćorić ima sjajnu budućnost. Karlović je uvek težak suparnik. Mislim da imaju dobru prilliku da osvoje Dejvis kup neke od sledećih godina", rekao je Del Potro.

Hrvati nisu krili razočaranje posle poraza u finalu.

"Veoma nam je žao, imali smo veliku priliku. Treba čestitati Argentincima koji su zasluženo pobedili. Nemam šta da zamerim mojim momcima", rekao je selektor Hrvatske Željko Krajan.

On je naveo da je ekipa osećala da je blizu kada je bila na šest poena od pobede, u četvrtom duelu Marina Čilića i Del Potra.

"Kada igraš kod kuće i na set od pobede, osećaš da si blizu. Ali, stvari se brzo preokrenu i okrenule su se protiv nas. Očigledno je da nismo zaslužili pobedu, a oni jesu", kazao je Krajan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bat
Monday, 28.11.2016
16:03

del potro ljudina i doktor tenisa! izdrzi brate sergio :D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Monday, 28.11.2016
15:41

Sto je najcudnije, selektor Argentine je hrvat poreklom...

avatar
Ronaldo da Lima
Monday, 28.11.2016
14:18

Nemam nista protiv hrvata i mozda bih i navijao za njih da nisu oni toliko kritikovali Novaka i omalozavali ga na svakom koraku. Kao i sve nase druge sportiste. Ovako mi je drago sto su izgubili i jos to na ovaj nacin gde su bili jako blizu pobede